De fleste danske bilejere har hidtil modtaget deres indkaldelser til periodisk syn pr. brev, men fra næste år vil indkaldelsen foregå digitalt.

Man skal som bilist tilmelde sig, og Trafikstyrelsen anbefaler, at bilister allerede gør det nu, så de kan blive klar til at modtage indkaldelsen med ”Digital Post.”

Den digitale synsindkaldelse er led i en ny lov om ”Digital Post,” som træder i kraft fra 1. november næste år.

Lovbefaler postkasse
Loven indebærer, at alle danskere over 15 år skal have en personlig digital postkasse, hvor al post fra det offentlige fremover vil blive leveret, og dette gælder derfor også indkaldelser til bilsyn.

Allerede nu har 30 procent af Danmarks 2,2 millioner bilejere tilmeldt sig – et valg, man godt kan forstå i Trafikstyrelsen.

”Ved at tilmelde sig Digital Post allerede nu, opnår borgerne flere fordele. Først og fremmest får de en chance for at vænne sig til at modtage digital post inden loven træder i kraft, og så får de deres synsindkaldelse hurtigt og sikkert”, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen, Keld Ludvigsen.

Koster ikke noget
En digital postkasse er gratis, men man skal selv gå ind og opsætte den på www.e-boks.dk eller www.borger.dk, hvor man så skal følge den videre vejledning. Har man allerede en e-Boks, skal man tilmelde den til at modtage post fra ”alle offentlige myndigheder”.

Ved opsætningen skal man huske at indtaste sin e-mail adresse, så man får tilsendt en påmindelse fra sin nye digitale postkasse til sin almindelige e-mail, når man har modtaget digital post. På den måde undgår man at overse sin synsindkaldelse.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk