Den japanske bilfabrik Mitsubishi (MMC) er i dag officielt blevet en del af den 17 år gamle Renault-Nissan alliance – det er en realitet efter at bilgiganten Nissan i maj fortalte, at de havde købt 34 pct. af aktiemajoriteten. Prisen var 237 mia. yen eller 14 mia. kroner.

Som ny topchef er valgt Nissans og Renaults CEO Carlos Ghosn. Flere andre i Nissans ledelse – bl.a. indenfor økonomi – får topposter i MMC. Det gælder bl.a. Trevor Mann, der bliver ”Chief Operation Officer,” der skal styre aktiviteter på verdensplan.

Nissan ejer nu 51 pct. af aktierne sammen med to af de nuværende ejere, Mitsubishi Heavy Industries, Mitsubishi Corporation og The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. MMC har 30.000 ansatte.

Begynder med fælles minibil
Mitsubishi og Nissan skal bl.a. sammen bygge en ny minibil. Derudover bliver der tale om fælles indkøb, fælles platforme til kommende modeller, fælles produktion, fælles teknologier, samarbejde i udviklingslande – og anvendes af Nissan Sales Finance Company for kunderne, oplyser Mitsubishi.

Mitsubishi chef Masuko håber at det nye samarbejde kan genskabe kundernes tillid til MMC – og at alliancen vil øge synergierne i fremtiden.

Alliancen skal sikre en procentpoint øget profit i 2017, to pct. i 2018 og yderligere to pct. i 2019. Aktieværdien vil øges med 12 yen (84 øre) pr. aktie i 2017 og (20 yen) 1,40 kr. året efter.

10 mio. allliance-biler
Den forstærkede alliance vil nå et salg på 10 mio. biler i indeværende år. CEO Carlos Ghosn er overbevist om, at alle aktieejere vil få fordel ved det nye samarbejde.

I 2015 solgte MMC ca. en mio. biler. Resultatet blev 89 mia. Yen eller 58 mio. kr.

MMC er ikke mindst kendt for sine firehjulstrækker-modeller som Outlander, Pajero og L200. MMC har bl.a. vundet Dakar Rally flere gange.

Desuden har MMC haft succes med deres plug-in hybrid Outlander model (bl.a. i Sverige og Storbritannien). De har tidligere solgt mini-elbilen I-Miev (der blev bygget i samarbejde med PSA-koncernen).

Herhjemme drejer det sig bl.a. om modellerne L200 pick-up, ASX Crossover, minibilen Space Star og den klassiske sedan Lancer – der har fejret store succes’er i rallies.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk