To nabokommuner kan have vidt forskellige parkeringsregler – bl.a. om man må holde md et hjulpar på fortovet eller ej.

Eksempelvis har Københavns kommune forbud mod denne form for parkering, mens nabokommunen Taarnby tillader det. Ser man så på en enkelt vej som Følfodvej på Amager, hører den nordlige side af gaden til København og den sydlige til Taarnby.

Så det er ikke nemt for bilister at gennemskue, hvis man ikke lige er lokalkendt.

Nyt lovforslag
Det skyldes altsammen, at kommunerne har ret til at lave deres egne særlige parkeringsregler. Men det skal være slut nu.

Regeringen har fremlagt et lovforslag, der forhindrer, at kommunerne skal kunne fastsætte lokale regler for parkering for personbiler.

Der foreslås ens regler over hele landet for, hvornår der må parkeres med to hjul på fortov, og hvornår en bil, der er havareret, anses for parkeret. Sådanne spørgsmål er i dag reguleret lokalt fra kommune til kommune.

Vanskeligt at forstå
“Jeg tror, at mange danskere fra tid til anden har oplevet, at det kan være vanskeligt at forstå og overholde parkeringsreglerne. Derfor er jeg glad for, at der med forslaget kan skabes større gennemskuelighed, når det kommer til parkering, siger Justitsminister Morten Bødskov til FDM.

Kommunerne skal dog fortsat kunne udstede lokale parkeringsregler, der gælder for tunge køretøjer, påhængskøretøjer og særligt indrettede køretøjer.

FDM har i mange år kæmpet for ens parkeringsregler i kommunerne, så bilister derved har de samme regler at rette sig efter over hele landet.

Galimatias
“Som det er nu, er bilister i princippet nødt til gå ind på en kommunes hjemmeside for at finde de lokale regler for bl.a. parkering på fortov, hver eneste gang, de passerer en kommunegrænse. Det er galimatias, og derfor er det yderst rimeligt, at der nu komme fælles parkeringsregler i kommunerne, siger juridisk chef i FDM, Per Alkestrup.

Ikke mindst for erhvervsbilister, som kører rundt hele dagen og skal ind på forskellige adresse, kan det være noget af en udskrivning, hvis man løbende får bøder for at holde eksempelvis med det ene hjulpar på fortovet.

Lovforslaget, der efter planen skal træde i kraft til marts næste år, lægger op til, at kommunernes regler skal offentliggøres samlet på én hjemmeside.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk