Tøven fra Renault og indblanding fra den franske regering skulle være årsag til, at Fiat Chrysler Automobile trækker sit tilbud om fusion tilbage.

De fleste var ellers positive overfor den håndsrækning, som FCA, Fiat Chrysler Automobile, forleden gav til Groupe Renault – selv den franske regering – men nu har FCA trukket følehornene til sig – og trukket tilbuddet tilbage.

Problem med fransk regering

Ifølge John Elkann, øverste FCA chef og i direkte linje efterkommer fra Fiats grundlæggere i Agnelli familien, mener ikke at det er positivt, at den franske regering, som ejer 15 pct. af Renault, vil se tiden an.

Den franske stat krævede ifølge tyske medier, at fusionen ikke måtte koste franske arbejdspladser, samt at der skulle udbetales udbytte til franske aktionærer – det vil sige også til den franske stat.

Groupe Renault udtrykker dog skuffelse over udfaldet, som ellers havde fået de to koncerners aktier til at stige. Nu er de så faldet igen – med fire pct. for Fiat aktier og syv pct. for Renault aktier på børserne i henholdsvis Milano og Paris.

Verdens største bilkoncern

En fusion mellem FCA og Renault havde skabt verdens tredje største bilkoncern. Havde man også taget Nissan og Mitsubishi med i en aftale, ville det have skabt verdens største bilkoncern.

Men måske er det ikke det sidste, vi har hørt fra de to koncerner om fusion.

Groupe Renault producerer Fiats varebil Talento på Renaults fabrik i Frankrig – bl.a. som søstermodel til Renault Trafic.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk