Talento kalder Fiat Professional deres nye mellemklasse-varebil, som skal afløse Scudo. Det første billede er netop dukket op – og bortset fra Fiats DNA på fronten er bilen umiskendeligt en Renault Trafic kopi.

Tidligere samarbejdede Fiat tæt sammen med PSA – Peugeot-Citroën – i udviklingen af mellemklassebilen Scudo. Men samarbejdet stoppede – og Fiat Professional har for l ængst meddelt, at man i stedet for går sammen med Renault.

Samarbejdet mellem Fiat Professional og PSA er dog ikke helt stoppet, for Fiat Professional bygger fortsat de større varebiler Fiat Duato sammen med Peugeot Boxer/Citroën Jumper på Fiats fabrik i det østlige Italien.

Navnet på en mønt
Navnet Talento er heller ikke nyt. Det blev tidligere anvendt til en kort udgave af netop Ducato (fra 1989 til 1994).

Talento er navnet på en mønt fra oldtiden – ligesom det er tilfældet med navnet på den lille varebil fra Fiat Professional – kaldet Doblò.

Talento vil kunne fås i lige så mange udgaver som Renault Trafic og søstermodellen Opel Vivaro. Det vil sige kassevogne, minibusser, dobbeltkabiner og ladbiler. Der bliver også valg mellem mange motorer – op til 145 hk med Twin-turbo.

Renault bygger ny Nissan
Inden længe skal fabrikken i Sandouville i Frankrig også bygges afløseren af Nissan Promastar – kaldet NV300.

I stedet for Fiat Scudo bygger PSA nu Toyota Proace. Fortsat på fabrikken i Valenciennes i Nordfrankrig.

På Genève biludstillingen i begyndelsen af måneden viste PSA og Toyota netop deres helt nye minibusudgaver af de nye varebiler, som lige efter påske vises som varebilerne – med samme navn som før: Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Toyota Proace.

De nye varebilsudgaver fra PSA får international premiere på transportmessen i Birmingham i april måned. Måske Toyota også stiller op dér – og måske er Fiat også klar til at vise deres nye Talento i Birmingham.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk