Antallet af sager om manglende betaling af vejbenyttelsesafgift har ifølge politiet været stigende den seneste tid.

Det skyldes dog ikke kun større aktivitet fra politiets side, men ikke mindst at politiet nu har fået et opdateret it-system.

Det betyder, at man hurtigt kan tjekke op på, om en lastbil har betalt den lovpligtige vejbenyttelses-afgift og udskrive en bøde, hvis det viser sig, at afgiften ikke er betalt.

Fair konkurrence

Hos ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, glæder man sig over, at det opdaterede IT-system har gjort det lettere for politiet at håndhæve reglerne og gribe ind overfor overtrædelser.

For der skal være fair konkurrence, og det skal ikke kunne betale sig at snyde, mener man hos ITD.

I stigende omfang

”Det er rigtigt positivt, at politiet nu har fået bedre værktøjer i jagten på de virksomheder, der ikke betaler vejbenyttelses-afgifter, hvilket tilsyneladende sker i stigende omfang. Det er helt uacceptabel og unfair konkurrence, og vi mener, at sådanne overtrædelser skal sanktioneres hurtigt og konsekvent, og bøderne skal kunne mærkes. Det skal ikke kunne betale sig at snyde med vejbenyttelsesafgiften,” siger politisk chefkonsulent i ITD, Mads Røddik Christensen.

Effektivt og konsekvent

Politiets opdaterede IT-system blev taget i brug i begyndelsen af marts 2020, og i ITD hæfter man sig ved, at det er ny teknologi, der har hjulpet tungvognspolitiet.

”Vi glæder os over de positive resultater af politiets brug af nye digitale løsninger, og vi vil klart opfordre til, at man også i Danmark generelt bliver ved med at forfølge nye innovative teknologiske løsninger for at sikre en effektiv og konsekvent kontrolindsats,” siger Mads Røddik Christensen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk