8.217 lastbiler blev overført med én af rederiet Færgens skibe i juli måned – mod 8.192 skibe i 2013. Ganske vist kun en stigning på 0,3 pct. – men efter lange perioder med nedgang trods alt et positivt resultat.

Juli måned er jo mere en feriemåned – så på biler/varebiler og busser har der været en stor stigning. Antallet af busser steg med seks procent i samme periode fra 465 busser i juli i år – fra 437 busser i 2013.

 Varebiler indgår under personbiler, hvis de holder længden – ellers under lastbiler – og trailere opgøres som en del af antallet af lastbiler.

Rekordmange rejsende
Generelt har juli måned været en god måned for rederiet – med rekordmange rejsende til de danske øer.

Det blev således måneden, hvor der blev slået flere rekorder. Rederiet tilskriver det intensive samarbejde med sine ø-destinationer samt det gode sommervejr en stor del af æren for den positive udvikling.

Ekstra mange sommerferierejsende har i år således valgt at stikke til søs med rederiet Færgen i juli måned, og derfor har den varme sommermåned også været måneden, hvor mange tidligere trafikrekorder blev slået i det danske rederi.

14,9 pct. flere biler
På ruten mellem  Sassnitz og Rønne satte man lørdag den 26. juli ny rekord med 6,6 pct. flere passagerer og 14,9 pct. flere biler end samme lørdag sidste år.

Weekenden før overførte man på den store rejsedag lørdag den 19. juli 5,6 pct. flere passagerer og 10,7 pct. flere biler på Fanø-ruten end sidste år.

På Als-ruten slog man også tidligere rekorder og overførte 13,5 pct. flere passagerer end samme lørdag sidste år.

Ystad-Rønne topper
Den trafikmæssigt største rute mellem Ystad og Rønne viste samtidig en stigning i passagerer på 5,7 pct. og en stigning i antallet af fragtede biler på 4,5 pct. i forhold til samme lørdag sidste år.

“Det tegner til at blive en rigtig god sommersæson, hvor vi har mulighed for at sejle rekordmange gæster til de solbeskinnede danske øer. Vores personale må i øjeblikket løbe stærkt for at afvikle trafikken og for at indfri den store efterspørgsel på mad og varer ombord på færgerne,” siger John Steen-Mikkelsen, administrerende direktør hos rederiet Færgen.
 
Totalt er der på Færgens otte ruter i alt overført 787.000 passager i juli måned, hvilket er 21.500 flere end samme måned sidste år. Antallet af overførte biler stiger samtidigt 2 pct. i juli, hvilket svarer til næsten 4.100 flere biler end sidste år.

Investeret i nye færger
“Vi har gennem de sidste år arbejdet intensivt med at gøre det endnu nemmere og mere behageligt at komme til og fra de danske øer. Blandt andet via investeringer i nye færger og moderniseringer for at tilbyde højere stabilitet og bedre komfort. Samtidig har vi udviklet vores produkter, sat tryk på markedsføringen og bl.a. samarbejdet med øernes turistorganisationer for at tiltrække nye gæster,” siger John Steen-Mikkelsen.

Ingen lastbiler eller varebiler tiltrækkes af godt sommervejr – det er alene flere opgaver for erhvervslivet, der betyder, at der kommer flere lastbiler, varebiler og busser med en færge. Et bevis på, at der er ved at komme gang i hjulene igen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk