34 rastepladser vil fremover kunne tage imod de 25 meter lange modulvogntog – det vil være en forøgelse med 15 pladser i forhold til i dag.

Det oplyser Vejdirektoratet efter en forespørgsel fra Transportministeriet.

Kørsel med modulvogntog i Danmark er tilladt som forsøgsordning frem til udgangen af 2016. Det er nu nedfældet i en bekendtgørelse, og Vejdirektoratet vurderer, at det er muligt at optage de ekstra 15 rastepladser til kørsel og parkering af modulvogntog i denne bekendtgørelse.

Inspicerer rastepladser
Vejdirektoratet vil i de kommende uger inspicere rastepladser med henblik på endelig godkendelse til optagelse i bekendtgørelsen.

Der er hovedsageligt tale om rastepladser med ”ligeudparkering” for busser og lastbiler, hvor der ikke er afmærkede begrænsninger i køretøjernes længde.

Forsøget blev begyndt i 2008, og siden er det vejnet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, løbende blevet udvidet. Modulvogntog har i dag adgang til 19 rastepladser på landsplan.

Håber på flere modulvogntog
Transportminister Magnus Heunicke er meget begejstret for modulvogntogsordningen, og han ser gerne, at så mange vognmænd som muligt gør brug af modulvogntog, som ministeren mener er en meget energi- og omkostningseffektiv transportform, der fremmer produktiviteten.

”Derfor skal vi også sikre ordentlige forhold for modulvognschaufførerne på rastepladserne. Chaufførerne skal have mulighed for hvil og toiletbesøg på rastepladser fordelt over hele landet.  Dit behov som chauffør for at gå på toilettet bliver jo ikke mindre af, at du sidder i et modulvogntog og ikke en almindelig lastbil, siger Magnus Heunicke.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk