Folketinget kan snart komme til at se nærmere på vinterdæk. I hvert fald finder formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt, SF, det fornuftigt, at man ad lovens vej sikrer, at bilisterne kører på vinterdæk om vinteren.

Hun deltog forlede i en stor dækrazzia i Sønderjylland, og hun finder , at det er vigtigt, at man har ordentlige dæk på.

“Faktisk kan jeg ikke forstå, at forsikringsselskaberne ikke har taget dette op. Som forsikringskunde og som en af dem, der søger for at have vinterdæk på, synes jeg selvfølgelig, det er irriterende at betale for alle dem, som ikke kan finde ud af det og kører galt,” siger Karina Lorentzen.

425 biler stoppet
Hun var gæst, da Politiet i Syd- og Sønderjylland i samarbejde med Rådet for Større Dæksikkerhed samt frivillige medarbejdere fra dækbranchen i Danmark afholdt dækrazzia på den Sønderjyske motorvej.

Alle person- og varebiler på vej mod nord blev stoppet på en rasteplads og fik undersøgt dækkene. I løbet af fire timer blev 425 bilister tjekket, og af dem måtte otte acceptere en bøde for at køre på ulovlige dæk, forhold som politiet allerede havde spottet, før bilisten kom videre til den frivillige dækkontrol.

En af de mange bilister, der blev stoppet, var chauffør Hans Peder Pedersen fra Vojens Busselskab. Han var på vej ud med sin Mercedes-Benz minibus for at hente en patient.. Han var godt klar over, at hans dæk var tæt på slidgrænsen, men havde valgt at vente fordi han skulle have nye vinterdæk på bussen indenfor en måned.”

Lige på grænsen
Generelt så de fleste dæk, der blev kikket på, pæne ud.

“Der har været nogle enkelte, som har været lige på grænsen til, at de skulle have nye dæk, fordi mønsteret var slidt ned,” siger  Karina Lorentzen.

Hun roste Dækrazzia for dens forebyggende formål og for, at man giver borgerne en mulighed for at rette op på noget, inden det går galt.

Bag dækrazzia-kampagnen står Rådet for Større Dæksikkerhed, som består af Rigspolitiet, FDM, Teknologisk Institut, Dækimportørforeningen, Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk samt Dæk Specialisternes Landsforening.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk