Det seneste år har budt på knap 10.000 nye ladepunkter i Danmark – en stigning på 85 pct. – og en vækst i antallet af lynladepunkter på hele 175 procent – fra 1.001- til 2.752.

Det oplyser De Danske Bilimportører, DBI.

I slutning af april 2023 fandtes der 11.748 ladepunkter i Danmark, og ved udgangen af april 2024 var antallet 21.743. Det betyder, at opladningsmulighederne i Danmark er blevet markant bedre.

Men der mangler fortsat konkurrence på lademarkedet.

Længere ture i elbil

“Det er positivt, at antallet af lynladepunkter vokser så markant, hvilket sikrer elbilejerne adgang til hurtig opladning på farten og bidrager til, at det er muligt at køre længere ture i elbil,” siger Allan Skytte Christensen, Chefkonsulent i De Danske Bilimportører.

I april nåede antallet af elbiler i Danmark op på 234.861, hvilket er 78 procent flere sammenlignet med april sidste år.

Opladning mere tilgængelig

Der er større vækst i antallet af ladestandere, hvilket betyder, at der nu er færre elbiler, der skal deles om hvert ladepunkt, og at opladning dermed er blevet mere tilgængelig.

Men foruden en tilgængelig ladeinfrastruktur er konkurrencen på lademarkedet også vigtig.

Der er akut behov for bedre konkurrence på lademarkedet, hvilket Konkurrencerådets nylige rapport og anbefalinger også understreger, mener DBI.

Vi bakker op om initiativer, der kan sikre bedre konkurrence, og anbefalinger blandt andet et midlertidigt forbud mod bundling,” siger Allan Skytte Christensen, Chefkonsulent i De Danske Bilimportører.

(Red: Bundling er engelsk for at sammensætte – som at bundte – i dette tilfælde at markedsføre flere produkter som en samlet pakke.)

Bedre konkurrence

De Danske Bilimportører har fremsat et politisk forslag om et midlertidigt forbud mod bundling.

”Forbuddet vil betyde, at forbrugerne stadig kan have abonnementer med frit forbrug på henholdsvis ude- eller hjemmeopladning, men ikke et samlet abonnement for begge,” siger Skytte Christensen.

Forslaget vil skabe bedre konkurrence på markedet, fordi forbrugeren ikke er låst til én udbyder, og vil sikre bedre og billigere ladeløsninger.

Fakta:
I slutningen af april 2023 var der 1.001 offentlige lynlade-punkter i Danmark og 10.747 øvrige offentlige lade-punkter.
I slutningen af april 2024 var der 2.752 offentlige lynlade-punkter i Danmark og 18.991 øvrige offentlige lade-punkter.
Det er totalt en stigning fra 11.748- til 21.743 offentlige lade-punkter på ét år. En stigning på 85 pct.

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk