Opel Vivaro ”Surf Cencept” er endnu et eksempel på, at bilfabrikkerne vil sælge deres erhvervskøretøjer til private med stort behov for et rimeligt fritidskøretøj. Bilen vises på IAA biludstillingen i Frankfurt i næste uge.

Heriblandt er der surfere, som jo udover surfbrættet jo også har meget udstyr i form af sejl og tøj. Og er man fire surfere er det jo fint med en dobbelt-kabine model som denne meget specielle Vivaro.

Fuld registreringsafgift
Men i Danmark kan bilen kun sælges til private, hvis de betaler fuld registreringsafgift på 180 procent plus det løse. Så taler vi måske om en pris på 800.000 kroner eller mere.

Men – den kan også registreres som dobbeltkabine-køretøj til erhvervsvirksomheder. Og så er det uden afgift, men må så kun bruges i firmaets tjeneste til transport af medarbejdere f.eks. til og fra byggepladser. Og der er seks pladser i bilen.

God plads til godset
Så er der tillige god plads til en masse gods i bilens varerum på 3,2 kubikmeter i den korte udgave eller fire kubikmeter i den lange udgave.

Så er det jo nok bare ikke surf-boards, cykler eller ski, der fyldes i, men mere byggeelementer og værktøj. Der er tilmed også plads til gods under anden sæderække.

I varerummet er der monteret skinnesystem og bøjler til at holde godset på plads. Tilmed er der raffineret blåt lys i varerummet.

Luftaffjedring
Vælger man en Opels Surf Concept Vivaro, får man endda masser af komfort og luksus med bilens luftaffjedring, læderdetaljer og to-tonet lakering. Bilen har to via skydedøre – og bakkamera og parkeringssensor letter parkeringen.       

I bilens kabine er der Intelli-link infotainment, Wi-Fi hotspot, Irmscher Touring pakke, der består af læderpaneler på dørene og instrumentbordet, kraftigere tæpper på gulvet og elektronisk klimakontrol.

Opgave for opbyggere
Mange af detaljerne kan man sikkert få til sin normale Vivaro – det er bare at snakke med sin Opel-forhandler. Mange opbyggere og sadelmagere kan sikkert også hjælpe med at indrette bilen, så den kommer til at ligne Opels Surf Concept-bil.

Motoren i bilen fra Opel er en 1,6 CDTI BiTurbo dieselmotor på 140 hk med et drejningsmoment på 340 Nm og en topfart på 180 km/t. Komfort og luksus har været drivkraften i udviklingen af bilen, og det var derfor naturligt at indbygge luftaffjedring for at maksimere komforten. Luftaffjedring har gjort det muligt at mindske kørehøjden med syv centimeter til nu 190 cm.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk