Elena Ford – tipoldebarn af Ford koncernens stifter, Henry Ford – var på dansk visit forleden i forbindelse med det største Ford-arrangement nogensinde på dansk grund, ”Bring On Tomorrow Live” i Bella Center i København.

Elena Ford er koncernens Chief Customer Experience Officer og er i Danmark mere end 40 år efter hendes oldefar Henry Ford II var på besøg.

Sammen med præsidenten

Med sig havde hun Fords amerikanske præsident og CEO, Jim Farley samt Martin Sander, der står i spidsen for Ford elektriske modelprogram – Ford Model e – og tillige varebilschef Hans Schep, Ford PRO Europe.

Det er første gang, at Elena Ford og Jim Farley besøger Danmark, som bl.a. sker i forbindelse med præsentationen af Fords nyeste elbiler, Ford Explorer og Ford E-Tourneo Courier.

3.000 gæster i seks uger

Mere end 3.000 gæster deltager i det store event i Bella Center, der foregår over seks uger.
Ford Europa har inviteret flere tusind europæiske forhandlere og medarbejdere til København til det store event.

Her får gæsterne et særligt indblik i Fords ambitiøse fremtid og elektriske modelprogram, der udvides hastigt i disse år.

Ford er godt på vej til at blive et elektrisk bilmærke med udelukkende elektriske personbiler i 2030.
Inden udgangen af 2024 forventes Ford iøvrigt at have lanceret hele ni elektriske bilmodeller.

To nye elbiler

På scenen i Bella Center var to nye elbiler i fokus – Ford Explorer og Ford E-Tourneo Courier.

Den nye, elektriske Courier vil komme til salg efter den nye Ford E-Transit Custom, der er klar sidst på året i år. Den tidligere Courier blev herhjemme primært solgt som varebil – og især i diesel-udgave.

Spændende fremtid

Jim Farley understregede i Bella Center, at fremtiden for Ford Europa er spændende med nye modeller som de elektriske Courier udgaver.

”Vores nye elektriske Courier er vores seneste eksempel på vores globale ambition og milliard investering i at scalere vores produktion af elektriske køretøjer og ”must have” biler til vores kunder,” sagde Jim Farley.

Ford E-Tourneo Courier personbilsudgaven er i øvrigt udviklet på basis af varebilen E-Transit Tourneo, der allerede er blevet præsenteret. Begge biler lanceres samtidig.

Tyrkiske Ford Otosan

Begge bygges på Ford Otosans fabrik i Craiova i Rumænien, hvor den bygges side om side med Ford Puma, der også fås i eludgave fra næste år.

Ford Otosan er en del den tyrkiske KOC gruppe – og Ford Motor Co’s mangeårige samarbejdspartner, der producerer Ford Transit-varebiler i Kocaeli i Tyrkiet.

Ford Otosan producerer også Fords lastbiler – bl.a. F-Max, som netop er lanceret i Danmark af Ford Trucks Danmark, der er en del af HEJ Gruppen (H. E. Jørgensen.)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk