Flere og flere fabrikker vælger at lukke deres produktionsanlæg i Europa – og i dag har Ford samt Volkwagen koncernen også valgt at lukke i en periode.

Fords bil- og motorproduktion lukkes midlertidigt ned i samtlige af Fords fabrikker på det europæiske fastland med virkning fra den 19. marts som følge af Corona virum (COVID-19.)

Den midlertidige produktionslukning forventes at vare i flere uger alt afhængigt af spredning af virus samt bl.a. nationale anbefalinger og påbud og leverandørbegrænsninger.

Lukker i flere uger

Det sker for at mindske spredningen af corona-virus og i kølvandet på flere europæiske regeringers indskrænkelser vedrørende bl.a. personlig kontakt og rejser. Lukningen forventes at være i kraft i flere uger.

Afgørelsen er truffet i kølvandet på, at World Health Organization (WHO) har identificeret Europa som epicentret for corona-virus udbredelsen, hvis smittetal de seneste dage er steget markant med yderligere stigninger forventet.

Fords beslutning om midlertidigt at lukke ned for den europæiske produktion vil bidrage til det samlede samfundsansvar om at mindske virussens spredning så meget som muligt.

Dramatisk udvikling

”Selvom effekten på corona-virus på vores faciliteter hidtil har været begrænset, er dens effekt på vores ansatte, forhandlere, leverandører og kunder såvel som det europæiske samfund generelt hidtil uset. På grund af denne krises dramatiske indvirkning på det europæiske marked og leverandørindustrien stopper vi midlertidigt produktionen på samtlige af vores fabrikker på det europæiske fastland,” udtaler Stuart Rowley, Ford Europas præsident.

Arbejder hjemme

De netop annoncerede foranstaltninger følger i kølvandet på Fords forholdsregler fra sidste uge, der omfatter hjemsendelse af alle medarbejdere, som kan varetage deres stillinger hjemmefra.

Dette tiltag blev ligeledes indført for at mindske spredningen af coronavirus og vil gælde, indtil andet bliver direkte oplyst.

Først stop i Sydeuropa

Volkswagen Group lukker mærkets fabrikker ned i hele Europa – foreløbigt for to uger. Det skriver det tyske medie Automobilwoche samt danske Motormagasinet.

”Produktionen standses på vores spanske fabrikker, i Setubal i Portugal, Bratislava i Slovakiet og på Lamborghini- og Ducati-fabrikkerne i Italien. De fleste af de tyske og andre europæiske fabrikker begynder at forberede sig på at stoppe produktionen, sandsynligvis i to uger. De enkelte mærker vil kommunikere detaljer om driftsplanerne så hurtigt som muligt,” fortalte koncernchef Herbert Diess tidligere i dag i forbindelse med ”Volkswagen AG Annual Media Conference 2020.”

Konsekvensen af beslutningen for den danske importør, Skandinavisk Motor Co, er p.t. ikke klar.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk