Ford Performance står bag den ultimative Ranger Raptor T1+, der stiller op i Dakar Rally den 5. – til 19. januar 2024.

Ford Ranger har deltaget i løbet tidligere, men det er første gang, Ford Performance stiller op til det barske motorløb, som er kendt for at være et af de hårdeste motorløb i verden.

Med løb fra Le Mans til Monaco og Daytona til Bathurt på CV’et har modeller fra Ford Performance deltaget i det meste – men frem til i dag har især ét løb manglet på det lange CV – Dakar Rally.

Januar 2024

Det er så første gang, at Ford Performance melder sig klar i det ikoniske motorløb, og racerudgaven af Ranger Raptor skal kæmpe sig igennem ørkenen, når motorløbet sparkes i gang i Saudi-Arabien til januar næste år.

Forberedelserne har været undervejs i flere år, og her har Ford Performance allieret sig med tætte samarbejdspartnere som M-Sport og Neil Woodridge Motorsport (NWM).

Sammen har de udviklet den mest hardcore og konkurrencedygtige rallybil – og finde det bedst kvalificeret hold til at føre bilen først over målstregen.

Enorm udfordring

Det har længe været målet for Ford Performance at deltage i Dakar Rally.

Teamet må dog ikke undervurdere den enorme udfordring, der venter forude, og derfor tager man ved lære af de erfaringer og den ekspertise, som M-Sport og NWM bidrager med.

”Sammen kan vi udrette fantastiske ting i sandbankerne på Den Arabiske Halvø,” siger Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports.

3,5 liter benzinmotor

Ford Ranger Raptor T1+ er baseret på tidligere Ranger-modeller med 3,5-liter EcoBoost benzin-motor.

Frem mod Dakar Rally vil Ford Performance, M-Sport og NWM fortsat udvikle og optimere rallybilen – ligesom den får lov at mærke støvet, når den skal testes i en række andre løb forud for Dakar Rally.

Test i andre hårde løb

Ford Ranger Raptor T1+ forventes at deltage i det spanske ”Baja España Aragón” og marokkanske ”Rallye du Maroc” i løbet af de kommende måneder.

”Vores første deltagelse i Dakar Rally vil være et lærerigt eventyr, der vil gøre os endnu klogere på, hvordan vi konkurrerer i fremtiden,” siger Mark Rushbrook.

Bedre biler til kunderne

Som med al kørsel indenfor motorløb, så deltager teamet ikke kun for at vinde.

”Vi deltager også for, i sidste ende, at blive klogere på, hvordan vi kan optimere vores biler, så vores kunder får endnu bedre og sjovere biler, siger Mark Rushbrook.

At en pick-up kan klare sig mod de mange specialbyggede racerbiler i løbet, har Toyota allerede bevist ved at vinde løbet flere gange med deres Hilux rallyudgave.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk