One-stop-shopping er et kendt handels-princip, hvor en salgsvirksomhed kan tilbyde alle nødvendige varer og services. Det er i princippet årsagen til, at Toyota Industries Corporation (TICO) har købt den hollandske Vanderlande koncern af den nuværende ejer – NPM Capital. Salgspris 1,16 mia. Euro – eller 8,7 mia. Kroner.

Sammen med Vanderlande kan Toyota nemlig levere alle former for materialehåndterings-løsninger – fra manuelle til fuldt automatiserede løsninger.

Vanderlande er global markedsleder inden for fuldt integrerede løsninger på pakke- og postsystemer, automatiserede løsninger, håndteringsløsninger for e-handel samt bagage-håndteringsløsinger til lufthavne.

Automatiseret materialehåndtering

Transaktionen understreger TICO’s strategiske ambition om at øge sin tilstedeværelse indenfor automatiseret materialehåndtering.

Opkøbet af Vanderlande følger den nyligt annoncerede ekspansion med købet af Bastian Solutions LLC i Nordamerika, og forstærker TICO’s stærke globale position for totalløsninger inden for materialehåndtering.

Vanderlande er grundlagt i 1949 og har hovedkvarter i Veghel, Holland. Virksomheden har leveret løsninger i mere end 105 lande med lokal tilstedeværelse i 30 af dem. Med udgangspunkt i innovative systemer og intelligent software har Vanderlande vist betydelig vækst i de seneste år og er godt positioneret til fremtiden med et tæt samarbejde med højt profilerede kunder.

Stærkere global dækning

“Vanderlande supplerer vores nuværende udbud ved at levere et komplet udvalg af integrerede automatiserede materialehåndterings-løsninger. Vi ser også et strategisk match i vores omfattende salgs- og servicenetværk. Dette opkøb skaber en stærkere global dækning på tværs af næsten alle de markeder, der har behov for automatisering,” siger Managing officer for TICO og udpeget formand for Vanderlande’s bestyrelse, Mr. Norio Wakabayashi.

Købet er godkendt fuldt ud og støttet af Vanderlande’s direktion og samarbejdsudvalg.

Vanderlande bevarer sit navn og sin corporate identity, samt fortsætter som en selvstændig enhed med egne lokationer. Virksomheden bliver søsterselskab til Toyota Material Handling Europe.

Transaktionen er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes afsluttet i andet kvartal 2017.

Sikre profitabel vækst

Vanderlande’s CEO Remo Brunschwiler udtaler, at den globale tilstedeværelse og den finansielle styrke bag TICO vil hjælpe Vanderlande til at fortsætte med sin strategi for en bæredygtig profitabel vækst.

NPM Capital har siden starten i 1988, haft et langsigtet fokus i forhold til at investere i Vanderlande.

”Vi har løbende støttet investeringer i organisationen og dens teknologiske muligheder, hvilket er baggrunden for Vanderlande’s nuværende position på markedet. Med Toyotas indtræden, som en stærk strategisk aktionær, vil det være muligt for Vanderlande at tage de næste skridt i sin vækstplan,” siger administrerende direktør, Bart Coopmans,

Fakta – Vanderlande:

Vanderlande er global markedsleder når det gælder om at skabe værditilvækst i fuldt integrerede automatiserede logistiske processer. Det er på områder som pakke- og postsystemer, automatiserede håndteringsløsningerfor e-handel, fødevarer, detail og mode, samt bagage-håndteringsløsinger til lufthavne.

I dag har 12 af Europas top 20 e-handelvirksomheder og mange distributionsvirksomheder allerede fuld tillid til Vanderlande’s effektive og pålidelige løsninger. Virksomhedens bagagehåndteringssystemer flytter hvert år 3,2 milliarder stykker bagage rundt om i verden, dvs. 8,8 millioner pr dag. Dens systemer er aktive i 600 lufthavne, herunder 14 af verdens top 20. Mere end 20 millioner pakker (300 pakker pr. sekund) bliver sorteret efter dets systemer hver dag, systemer der er installeret hos verdens førende pakketransportører.

Virksomheden fokuserer på optimering af kundernes forretningsprocesser og konkurrencemæssige stilling. Gennem et tæt samarbejde, stræbes der efter at forbedre kundernes logistik og operationelle aktiviteter. Vanderlande’s omfattende portefølje af integrerede løsninger – innovative systemer, intelligent software og livscyklus-services – resulterer i udvkiling og realiseringen af hurtig, pålidelig og effektiv automatisering teknologi.

Vanderlande blev etableret i 1949, og har mere end 4.500 ansatte, alle forpligtet til at fokusere på at forbedre kundernes virksomheder, mange forskellige steder på alle kontinenter. Med en konstant stigende omsætning på mere end en milliard euro, har Vanderlande, de sidste 6 årtier, opnået et globalt ry som en yderst pålidelig partner når det gælder om at skabe værditilvækst i automatiserede logistiske processer.

Fakta – Toyota Industries Corporation:

Toyota Industries Corporation (TICO) blev etableret i 1926 i Japan som producent af automatiske væve. Siden da har TICO har udvidet omfanget af sine aktiviteter og er i øjeblikket involveret i seks forretningsområder rundt om i verden, herunder materialehåndtering.

Toyota Material Handling koncernen (TMHG) omfatter både produktionsvirksomheder, datterselskaber og distributører, der ved fælles indsats, siden 2001, har placeret TMHG i toppen af det globale markedet for materialehåndtering.

Forretningsområder Toyota: Automatiske væve, klimaanlæg og kompressorer til biler, bilproduktion, motorer, elektronik og intern transport/gaffeltrucks.

Omsætning marts 2015-2016: 126 mia. kr.
Ansatte pr. 2016: 51,500.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk