Fra årsskiftet er Bil Center Syd i Stensved øst for Vordingborg ”all in” på CarPeople, når den familieejede bilforretning fusionerer med naboen Bredgaards Autoservice.

Bilcenter Syd har været Renault forhandler siden 1957 og var dermed Danmark’s ældste- indtil virksomheden blev vraget som autoriseret Renault/Dacia-forhandler af den nye importør, svenske Hedin Group.

I Stensved besluttede man herefter ikke at blive autoriseret Renault-reparatør, som blev tilbudt. Fremtiden byder nu på reparationer af alle mærker på bilcentrets nu tre lokationer i byen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, Renault forhandlere i Danmark har været gennem et udskilningsløb.

Da Volvo organisationen i 80’erne overtog Renault importen fra det daværende Friis-Hansen, blev alle Renault forhandlere opsagt – undtagen to, nemlig i Thisted og i Stensved.

Men denne gang gik det ikke for virksomheden i Sydsjælland.

Skift til CarPeople

”Vi er rigtig glade for at gå ind i et samarbejde med CarPeople og samtidig med Thomas Bredgaard, der fortsat vil tage hånd om sine kunder. Man vil stadig møde de kendte ansigter på alle tre adresser. Nu kan vi blot tilbyde service, skadesarbejde og reparationer af alle bilmærker,” siger Gitte Enggaard.

Sammen med søsteren Trine Frederiksen ejer hun Bil Center Syd A/S i Stensved.

Bil Center Syd A/S er beliggende i Stensved, kun 1 km fra afkørsel 41 på Sydmotorvejen.

Elbil-forhandler

I efteråret udvidede virksomheden med et ekstra værksted og fordoblede deres værkstedskapacitet.

I 2019 er virksomheden startet op som elbil forhandler og er hermed gearet til fremtidens grønne omstilling.

Forretningen var i 2022 i øvrigt Årets personbilsforhandler hos Renault og Dacia-organisationen – og i 2020 året ZE-forhandler (Renaults daværende elbil-betegnelse, som nu er E-TECH.)

Snart 90 år

Bil Center Syd A/S kan snart fejre 90-års fødselsdag og er på vej ind i en ny æra. Fra opstarten af Knud Sørensens motorcykelværksted i 1934 og til børnebørnenes overtagelse i 2003 er der sket talrige forandringer i virksomheden.

Anden generation i familiefirmaet skal heller ikke glemmes – nemlig forældrene til Gitte Enggaard og søsteren Trine Frederiksen, ægteparret Eva og Johannes Sørensen, der drev forretningen i mange år – og bl.a. høstede mange sejre i rallies bag rattet i en Renault – altid trofaste mod det franske bilmærke.

Forandringer er uundgåelige

”Når man er født ind i autobranchen, ved man godt, at forandringer er uundgåelige. Vi følger med udviklingen, som vi altid har gjort. For os byder den nu på et samarbejde med CarPeople, som var det ideelle match,” siger Gitte Enggaard.

Selvom dele af forretningen vil ændre sig, kommer familien til at holde fast i deres DNA.

”Vores kunder vil blive mødt af de samme dygtige ansatte og den samme høje kvalitet – nu får de bare endnu flere muligheder,” siger Gitte Enggaard.

Det blå-gule skilt forpligter

Hos CarPeople glæder man sig også over det nye samarbejde.

”I CarPeople vægter vi kvalitet og kundefokus højt, og det er værdier, vi deler med Bil Center Syd i Stensved. Det blå-gule CarPeople-skilt forpligter og repræsenterer en kvalitet, som kunderne regner med på nationalt plan,” siger Finn Overgaard Thomsen, der er kædechef hos CarPeople.

Sydmotorvejen

Når Gitte Enggaard ser fremtiden for sig, er den fuld af muligheder. Sydmotorvejen har de seneste 25 år gjort virksomheden mere synlig.

Det nye erhvervsområde ved afkørsel 41 har givet betydeligt mere liv i området. Virksomheden har omkring 9000 biler adressen på Vordingborgvej hver dag.

Der sker meget for Bil Center Syd i Stensved og området omkring Vordingborgvej for tiden. Der er bl.a. kommet flere lade- og tankstationer til.

Den faste forbindelse

Man skal heller ikke glemme den kommende faste forbindelse til Tyskland.

Virksomheden er parat til at møde en verden og en branche i forandring, hvor især reparationer af elbiler kommer til at fylde meget.

”Derfor er det også vigtigt for os som CarPeople-værksted at være certificeret el-og hybridværksted, så vi kan håndtere alle elbiler. Vi har holdt vores kunder kørende i snart 90 år, og vi er klar til endnu flere,” siger Gitte Enggaard.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk