(LYON)

Den nye Renault Kangoo Van og søstermodellen Mercedes-Benz blev til aften kåret som fælles vindere af Van of the Year 2022 kåringen.

Det skete i forbindelse med et galla-arrangement på transportmessen Solutrans i Lyon i Frankrig.

Her overrakte juryformand Jarlath Sweeney prisen til Marcus Breitschwerdt, chefen for Mercedes-Benz Vans, og Mark Sutcliffe, chef for Renaults varebilsdivision.

Første pris i 1992

Det er præcis 30 år siden, at den allerførste Van of the Year for året 1992 blev kåret i 1991.

Det var Volkswagen Transporter T4 – men selvom Volkswagen også var repræsenteret i år, blev det kun til en andenplads for den nye Volkswagen Caddy dog har beholdt sin drivline.

Først senere dukker Caddy op med plug-in hybrid teknolofi – men den ikke kommer i eludgave. Så må man vente på den nye ID.Buzz.Cargo, som vises næste år.

Vinder for fjerde gang

Til gengæld er det i år fjerde gang, at vinderne Renault og Mercedes-Benz blev tildelt Van of the Year the Year titlen.

Den femte generation slutter foran fire små elektriske varevogne fra Stellantis – Citroën ë-Berlingo, Opel Combo e og Peugeot e-Partner samt Toyota Proace City Electric.

Renault Kangoo og Mercedes-Benz Vans opnåede 114 point, mens VW Caddy opnåede 77 point og de fire elektriske minivan fra Stellantis og Toyots opnåede 36 point.

Både diesel og el

“I takt med at Van of the Year prisen går ind i sit fjerde årti, forbliver filosofien og målene uændrede. Det på trods af, at bilproducenterne har opnået det høje niveau af teknologi og innovation og også med hensyn til at opfylde markedstendenserne. De vigtigste kriterier for prisen som årets internationale varevogn er køretøjernes bidrag til effektiviteten, sikkerheden, bæredygtigheden og miljøstandarderne i sektoren for lette erhvervskøretøjer. Til IVOTY 2022-prisen omfattede kandidaterne traditionelle dieseldrevne varevogne også udvælgelse af elektriske (BEV) varianter. I første omgang var der fjorten nye varevogne, der for nylig blev lanceret af elleve lette kommercielle producenter til den paneuropæiske IVOTY jury til at vælge en samlet vinder,” sagde Jarlath Sweeney, formand IVOTY, i aften.

Mange års udvikling

Efter at have vurderet den nye Kangoo og Citan hørte juryen om det flerårige samarbejdsprojekt mellem de franske og tyske bilvirksomheder, hvor hvert mærke bragte unikke funktioner til udviklingsprogrammet.

For Renault »Open Sesame«-dørene i Renault Kangoo og for Mercedes-Benz MBUX-brugeroplevelsen og andre sikkerhedssystemer i Citan.

Fuldender Mercedes familien

I en kommentar til modtagelsen af prisen sagde Marcus Breitschwerdt, chef for Mercedes-Benz Vans:

“Vi er glade for, at vores nye Mercedes-Benz Citan er blevet tildelt International Van of the Year Award 2022. Citan blev fuldstændig ombygget af professionelle til professionelle og supplerer perfekt vores eksisterende Mercedes-Benz Vans produktprogram. Både varebil og personbilsudgaven Tourer tilbyder vores kunder en bred vifte af mulige anvendelser og en høj grad af funktionalitet – med ekstremt høj kørekomfort og de gennemprøvede Mercedes-Benz sikkerhedsstandarder. Som en ægte Mercedes-Benz fuldender den vores varevogne familie. En stor tak for denne store pris til International Van of the Year juryen.”

Belønner indsatsem

Mark Sutcliffe, vicepræsident for LCV Business Unit, Renault Group, takkede også for prisen.

”Jeg vil gerne takke hele IVOTY juryen for at have valgt den nye Kangoo Van “International Van of The Year 2022″. Denne pris er en kilde til stor stolthed for vores hold. Prisen belønner deres indsats i at designe og fremstille en varevogn til de højeste kvalitetsstandarder, og hvis innovationer, unikke på markedet, er designet til at forbedre vores professionelle kunders daglige liv. Denne prestigefyldte pris er den seneste anerkendelse af Renaults innovation og lederskab i Light Commercial Vehicle-segmentet, der går mere end 120 år tilbage.”

Tidligere IVOTY-priser

Mercedes-Benz vandt IVOTY tidligere i 1995 for den første Sprinter, i 1997 for den første Vito og i 2005 for den anden Vito, mens Renault vandt i 1998 for Master, i 2002 for Renault Trafic & 2012 for Kangoo Z.E. Electric.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk