Det bliver en ganske anderledes dag på tirsdag den 8. oktober, når Fredericia Kommune og Naturgas Fyn åbner en ny gas-tankstation i Fredericia. For det markeder samtidig, at Fredericia får gasdrift til bybusserne.

Der har været forsøg med enkelte gasbusser i København for syv år siden, men Fredericia bliver den første kommune, hvor bybusserne kører på gas.

Det hele fejres med en parade af gasbiler , der kører fra Odense til Fredericia for at vise vej til den ny gastankstation i Fredericia. Der bliver både biler, lastbiler og busser i paraden. Paraden med gaskøretøjer mødes ved Naturgas Fyns hovedkvarter i Odense den 8. oktober kl. 10.00 og kører kl. 10.30.

Grøn transport
Gas kan allerede nu gøre transportsektoren grønnere, og der kommer for alvor gang i den grønne omstilling, når den CO2-neutrale biogas bliver indfaset via det landsdækkende naturgasnet.

Partnerskabet bag tankstationen foretager den officielle indvielse af Region Syddanmarks første kommercielle gastankstation ved arrangementet i Fredericia.

Bag paraden over Fyn står et bemærkelsesværdigt samarbejde mellem Fredericia Kommune, Naturgas Fyn, Tide Bus, Fiat, Volkswagen, Mercedes og Scania.

Gas til alle typer biler
Den nye og kommercielle gastankstation skal i første omgang servicere Fredericias bybusser, men alle gasbiler kan tankes ved det nye anlæg.

I første omgang skal gastankstationen servicere Tide Bus’ gasbusser, der står for den kommunale busdrift – og fra årsskiftet P. Fournaises renovationslastbiler drevet på gas.

Naturgas Fyn er allerede involveret i en række biogasprojekter, mens Fredericia Kommune er involveret i et innovationsprojekt, hvor man omdanner husholdningsaffald til biogas, der på sigt skal være drivmiddel i busser, biler og lastbiler.

Det er Naturgas Fyn og Fredericia Kommune, der etablerer gastankstationen med støtte fra Trafikstyrelsen mens Tide Bus har indkøbt ni nye gasbusser. Sydtrafik står bag udbuddet.

Den officilelle indvielse

Kortegen ankommer til gastankstationen på Venusvej 22 i Fredericia kl. 12.00, hvor Kenny Bruun Olsen, borgmester i Fredericia Kommune,  Anker Boye, borgmester i Odense Kommune og bestyrelsesformand i Naturgas Fyn Holding A/S –  samt Lisbet Nærø, koncernchef i Tide Bus, foretager den officielle indvielse af gastankstationen.

”Gas er det eneste reelle alternativ til diesel for den tunge transport. Det er derfor en oplagt løsning for vognmænd, der ønsker at køre grønnere. Men økonomien er selvfølgelig også afgørende, når man som vognmand overvejer at omstille til køretøjer drevet på gas. Vi bliver derfor nødt til politisk at se på, hvordan vi gør det rentabelt at købe og køre i gaslastbiler til gavn for miljø og klima. Lige nu skævvrider afgiftssystemet konkurrencen til fordel for diesel- og benzinteknologien, selvom gasteknologien er grønnere, og gaspriserne uden afgifter er billigere,siger Bjarke Pålsson, adm. direktør, Naturgas Fyn Holding A/S.”

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk