AutoBranchen Danmark er navnet på en ny organisation – skabt gennem sammenlægning af Danmarks Automobilforhandler Forening (D•A•F) og Foreningen af Auto- og Industrilakerere (FAI).

Dermed er en af autobranchens stærkeste og bredeste platforme etableret.

På en ekstraordinær generalforsamling i de to organisationer blev fusionen vedtaget med overvældende flertal. Brancheorganisationen AutoBranchen Danmark bliver dermed en realitet fra årsskiftet.

Stærkere platform
”Med AutoBranchen Danmark får vi en meget bredere og stærkere platform at arbejde ud fra, og vi vil kunne tilbyde vores medlemmer langt mere, end vi gør i dag. Udviklingen inden for autobranchen går stærkt. Derfor er det vigtigt, at vi taler med en stærk stemme i fremtiden, siger formanden for D•A•F, Knud Nielsen.”

Lasse Jæger Jensen, formand for FAI, kalder generalforsamlingernes godkendelse af  fusionen for en ”historisk beslutning.”

Banebrydende
”Vi har søsat et banebrydende projekt, der samler to af branchens vigtigste organisationer under et navn. Dermed får vi også en unik faglig platform for reparation og salg af biler i Danmark siger Lasse Jæger Jensen.”

AutoBranchen Danmark bliver organisationen for 800 bilforhandlere, bil- og lakeringsværksteder med i alt 1.100 forretningssteder. Organisationens medlemmer beskæftiger 20.000 personer og omsætter for i alt 50 mia. kr.

Konkret vil AutoBranchen Danmark bestå af to sektioner – en salgs- og en eftermarkedssektion.

Ny administrerende direktør for hele organisationen bliver D•A•Fs nuværende administrerende direktør Jens Brendstrup, der også får ansvaret for salgssektionen.

FAI’s nuværende direktør Michael Nørregård får titel af underdirektør, blandt andet med ansvar for eftermarkedssektionen.

På samme adresse
De to moderforeninger fusionerer også deres arbejdsgiverforeninger, der under navnet AutoBranchens ArbejdsgiverForening vil repræsentere en lønsum på cirka en mia. kroner.

Sekretariaterne for D•A•F og FAI har siden efteråret 2011 delt kontor i Autobranchens Hus i Taastrup. Samarbejdet har fungeret så gnidningsfrit, at fusionen til AutoBranchen Danmark bliver en realitet et år tidligere end planlagt.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk