Et nyt gasdrevet sættevognstog skal indsættes til dagligvare-distribution i hovedstadsområdet – med udgangspunkt i Frode Laursens terminal i Tølløse ved Holbæk.

Det er transport- og logistikfirmaet Frode Laursen med hovedsæde i Vitten ved Hadsten, der har købt køretøjet, der er en Iveco Stralis.

Iveco har været banebrydende i udviklingen af køretøjer, der kører på natur/biogas – og det italienske marked er et af de største markeder for transport med naturgas-køretøjer.

Se den til biogas-messe
Det nye sættevogntog kan ses ved Roadshowet Biogas til Transport i Herning den 9. maj.

”Frode Laursen har en strategi, der siger, at vi vil være med fremme og være synlige med initiativer i forhold til en forbedring af miljøet. Indkøbet af en Iveco Stralis til gas er en del af denne strategi og medvirker til at reducere vores emissioner. Samtidig er det en test af, hvordan det fungerer med gas og 40 tons totalvægt til dagligvaredistribution. Vi får ydermere et billede af, hvilken konsekvens gas har for den samlede kørselsøkonomi,” siger teknisk chef Jan Skov Pedersen fra Frode Laursen.

Energistyrelsen del-betaler
Købet af sættevogntoget, der kan køre på naturgas og biogas, er medfinansieret af Energistyrelsen som en del af projektet ”Anvendelse af gasdrevne køretøjer med udgangspunkt i Høje-Taastrup Transportcenter”.

I projektet ydes der blandt tilskud til miljørigtig investering i gasdrevne godskøretøjer.

”Vi har et ønske om at bidrage til at reducere energiforbrug og emissioner, og dermed skabe en grønnere og mere bæredygtig profil. Vi har derfor været meget begejstrede for muligheden for at opnå støtte hertil fra Energistyrelsen. Tilskuddet har derfor også være med til at give os det sidste skub, og vi er meget tilfredse med de erfaringsmæssige first-mover fordele, der følger med købet,” siger Jan Skov Pedersen.

Stigende interesse for gasbiler
Iveco er blandt Europas førende leverandører af gaslastbiler og oplever en stigende interesse i flere europæiske lande.

”Iveco har gennem en årrække leveret omkring 13.000 miljøvenlige gaslastbiler i Europa. Det er selvfølgelig en stor glæde, at vi nu også begynder at få den danske transportsektor med på den grønne trend,” siger produktchef Henning Nielsen fra Iveco.

Inden for de sidste par år er Danmark så småt kommet i gang med at udvikle distributionen af biogas og naturgas som brændstof til især busser og lastbiler.

Busser og skraldebiler
I første omgang har flere byer skiftet deres busser over på gas, ligesom København og andre byer skifter skraldebiler på diesel ud med tilsvarende biler, der kører på gas. Frode Laursen har taget et vigtigt skridt til, at den private transportsektor kommer med i udviklingen. Det har hidtil været set i en række andre lande så som Sverige, Tyskland, Holland og Italien.

På Roadshowet Biogas til Transport i Herning den 9. maj kan man også se en Iveco Eurocargo til gas.

Der er en stor forhåndsinteresse for roadshowet, som åbnes af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Der har allerede meldt sig mere end 60 repræsentanter fra kommuner, affaldsselskaber og private virksomheder, som gerne vil vide mere om mulighederne for at udnytte biogas som brændstof i transportsektoren.

International transportør
Frode Laursen Gruppen er en førende, international udbyder af one stop-logistik inden for dagligvarer, byggematerialer og oliedistribution. Virksomheden har 550 egne biler, 450.000 kvm. lager, 750.000 kubikmeter frysehuse, mere end 2000 fuldtidsansatte og over 450 vognmænd.

Iveco  leverer en komplet serie gaslastbiler til fragt og passagertransport. Lette, middelstore og tunge lastvogne, der kan køre på komprimeret biogas eller naturgas (CNG/CBG) og dermed sikre en minimal påvirkning af miljøet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk