Det giver en smidigere trafik, når både lastbiler samt person- og varebiler kan køre med 80 km/t udenfor tættere bebygget område og motortrafikveje.

Transportminister Ole Birk Olesen har fremsat forslag om en forhøjelse af hastighedsgrænser for lastbiler og vogntog, så de fremover ikke skal køre 70-, men 80 km/t udenfor tættere bebygget område og motortrafikveje.

Ingen overhalinger

Det vil betyde er harmonisering af hastighederne, for personbiler må i dag køre 80 km/t samme steder. Det nye forslag vil betyde, at trafikken kan afvikles mere afslappet – og sikrere, når person- og varebiler ikke skal overhale den tunge trafik hele tiden.

”Men en ændring vil først blive gennemført ved årsskiftet – og det vil sige kun hvis flertallet holder – og der ikke kommer et Folketingsvalg i vejen inden vedtagelsen,” udtaler adm. direktør Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænd.

Stort DTL-ønske

DTL har haft ændringen højt på deres ønskeseddel længe, men politiet og kommunerne behøver tid til at ændre it-systemer og opsætning af nye vejskilte. Det var ellers meningen, at lovforslaget skulle træde kraft 1. juli i år.

For medlemmerne hos DTL, vognmændene, er det også en fordel med den højere hastighed – mange chauffører er gennem årene blevet taget for at køre lidt for stærkt, fordi de prøvede at følge trafikrytmen.
Ikke mindst venstres Kristian Pihl Lorentzen har arbejdet benhårdt for sagen, fortæller DTL-direktøren.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk