En helt ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøbere, der har anskaffet sig en plug-in hybrid-bil indenfor de seneste tre år.

Fire ud fem plug-in-købere (80 pct.) ville nemlig ikke vælge en elbil fremfor en plug-in, hvis de havde mulighed for at vælge bil på ny.

Rækkevidde og ladestandere

Undersøgelsen viser også klart, at elbiler fravælges af plug-in hybridbil købere på grund af rækkevidde og mangel på ladestandere.

“De fleste danskere er endnu ikke klar til et købe en ren elbil. Derfor er plug-in hybrid bilerne en rigtig god løsning for bilister, der kan køre de kortere ture på el i dagligdagen, men har brug for at køre længere afstande – uden stop – når de eksempelvis har møder i den anden ende af landet,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Vi er flittige til at lade op

Nye danske data fra BMW, Ford, Audi og VW viser samtidig, at danskerne er flittige til at lade deres plug-in hybrid biler op.

“Forudsætningen for, at plug-in hybrid biler kører grønt er, at de bliver ladet op. Bilfabrikanternes nye tal indikerer med alt tydelighed, at danskerne har taget teknologien til sig – og bruger den korrekt. En opladet plug-in hybrid giver samtidig en bedre køreoplevelse og bedre brændstoføkonomi,” siger Mads Rørvig.

Overgangs-teknologi

Plug-in teknologien forventes dog at være en overgangs-teknologi indtil 0-emmissions drivmidler som el og brint er mere tilgængelige.

“Elbiler er stadig dyrere end de biler, som danskerne køber flest af. Plug-in teknologien er derfor en god overgang, indtil elbilerne bliver billigere, og der kommer flere muligheder for opladning,” siger Mads Rørvig.

9.859 respondenter

Internetundersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører i perioden 3.- 7. februar 2022.

Undersøgelsen er gennemført blandt samlet set 9.859 respondenter i alderen 18+ år i Megafons repræsentative Danmarkspanel.

433 har købt plug-in bil

Blandt disse har 433 respondenter svaret, at husstanden inden for de seneste tre år har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil.

De 433 respondenter i primærmålgruppen har efterfølgende besvaret spørgsmål vedrørende valget af plugin-hybrid.

Lille usikkerhed

Megafon vurderer, at et screeningsspørgsmål i en undersøgelse med en meget stor repræsentativ stikprøve i den generelle danske befolkning er den bedste metode til at opnå en repræsentativ stikprøve i primærmålgruppen.

Den statistiske usikkerhed på spørgsmålet om potentielt alternativt valg af bil blandt plugin-hybrid-købere er på +/-3,8 procentpoint.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk