(BIRMINGHAM)

DAF lastbiler har altid været kendt for god brændstoføkonomi, men nu bliver det endnu bedre.
På transportmessen i Birmingham, The Commercial Vehicle Show, er der verdenspremiere på de forbedrede CF- og XF modeller.

De nye lastbiler blev præsenteret af direktøren for produktudvikling hos DAF, Ron Borsboom.

Udefra kendes de nye modeller på ny forkromet solskærm, ny kølergrill med forkromede gæller og skærm-forøgere – alt sammen med til at give lavere vindmodstand. Også interiøret er opdateret, så chaufførkomforten er forbedret.

Syv pct. lavere forbrug

Men de er teknikken, der er vigtigst – for den betyder syv procent lavere forbrug. Vi kan nævne motorer med flere hestekræfter – op til 450 hk for den 11-liters Paccar MX-11 motor i DAF CF og op til 530 hk for den 13-liters Paccar MX-13 motor i DAF XF.

MX-13 motorerne yder henholdsvis 430-, 480- og 530 hk. MX-11 eksportbilerne henholdsvis 370-, 410- og 450 hk – mens MX-11 distributions bilerne yder 300- og 340 hk.

Det maksimale drejningsmoment er allerede til sted fra 900 omdrejninger – kraftigste MX-13 maskine har et moment på 2.600 Nm ved 1.000 omdrejninger.

De tekniske forbedringer

Forbedringerne handler bl.a. om lavere omdrejninger under brug af fartpilot – og bedre moment ved kørsel i højeste gear, så man kan blive i højeste gear så længe som muligt – og endelig sikrer en ny turbolader for flere kræfter og forbedret effektivitet. Der er også nye detaljer omkring kørsel i ecoroll (frigear) mode.

Også vægten på bilerne er sænket omkring 100 kg, så der også opnås øget nyttelast. Vi skal også nævne nye bagaksler med hurtigere udvekslinger, ny motorbremse, forbedret forbrændingssystem med nye stempler og nye indsprøjtningsdyser og ny Traxon automatiseret gearkasse.

Serviceintervallerne går nu op til 200.000 km. Det er 50.000 km. mere end tidligere. Endelige skal vi nævne DAF’s forbedrede Connect flådestyrings-system.

De nye lastbiler går i produktion på fabrikken i Holland til sommer i visse udgaver – bl.a. 4×2- og 6×2 trækkere.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk