Dækket er den eneste kontakt, du har til omverdenen, når du kører bil. Alligevel har hver femte bilist fravalgt vinterdækket i vinter-månederne. Selv om det kan være forskellen på liv og død i trafikken.

Knap 3.000 gange måtte Falck henover den forrige weekenden rykke ud til danske bilister. Heraf sad godt 700 bilister fast i sneen eller var gledet ud i grøften. Mange bilister ender hvert år i et glatføreuheld, fordi de ikke kører med vinterdæk.

150.000 biler til syn
”Sidste vinterperiode undersøgte vi og fandt frem til, at ca. 20 procent af de biler, vi havde til syn i vores 100 bilsynshaller, ikke kørte med vinterdæk. Hvert år har vi ca. 150.000 biler til syn i løbet af vinteren. Indtil videre ser det i år stadig ud til, at den tendens fortsætter blandt de biler, vi syner. Vinterdæk mindsker risikoen for uheld i trafikken. Det seneste vejr, og det faktum at antallet af kollisioner og buleskader generelt stiger ved snefald, understreger, hvor vigtigt det er at køre med vinterdæk netop nu,” siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Dækimportør-Foreningen foretog sidste år en landsdækkende dækoptælling. På linje med undersøgelsen hos Applus Bilsyn viste den, at 81 procent af danske biler havde vinterdæk på.

Klar til vinteren
Hos Applus Bilsyn har man i de seneste to måneder udført tusindvis af vintertjek, hvor bilisterne får gennemgået deres bil, så de er sikre på, at den er klar til vinteren. I den forbindelse rådgiver Applus Bilsyns bilsagkyndige gerne bilisten om, hvordan vinterdæk øger sikkerheden.
”Vores vintertjek forøger chancen for, at bilen kører problemfrit igennem vinteren. Vi kontrollerer batteriet, bremserne, sprinklervæsken, motorolien, vinduesviskerne, lygterne og slidbanen på vinterdækkene. Vi finder især fejl og mangler på ældre biler. Er der ikke vinterdæk på bilen, anbefaler vi som udgangspunkt, at bilisten får vinterdæk på med det samme ,” siger Per V. Rasmussen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk