Hybridbiler har hidtil været forbeholdt de få – især storebror Prius og Ampera fra Opel har været for dyre, og Honda har med deres hybridbiler ikke stået så højt på salgslisterne. Men det har Yaris Hybrid. Siden den kom på markedet i sommer, er salget firedoblet. 600 hybridbiler er det blevet til indtil videre.
 
Det er både private, virksomheder og kommuner, der køber den miljørigtige bil – en af de første store kunder er Mariagerfjord Kommune, der har bestilt 41 hybrid-Yaris til hjemmeplejen.
 
Hybridbiler kører med en kombination af el og benzin – og Yaris udgaven klarer 28,6 km/l og udleder kun 79 gram CO2 pr. kilometer. I bykørsel kører bilen 32 km/l, fordi den kører meget med eldrift i byerne. Det gør den til en af verdens mest benzinøkonomiske biler.
 
Modsat Ampera og Prius Plug-In kan man ikke tilslutte bilen til elnettet. Bilen samler strømmen op undervejs ved blandt andet opbremsning.
 
Bedre arbejdsmiljø
”Det glæder mig, at vores hjemmepleje har skiftet hele vognparken ud med miljørigtige hybridbiler. Det vil uden tvivl kunne mærkes på kommunens økonomi og grønne regnskab. Samtidig er skiftet til Toyota Yaris Hybrid en vigtig forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø, da de fremadrettet skal køre i biler med blandt andet automatgear og klimaanlæg,” siger borgmester H. C. Maarup i Mariagerfjord Kommune.
 
Derudover har hybridbilen bl.a. også bakkamera som standard, hvilket kan være med til at mindske antallet af uheld.
 
Aftalen med Mariagerfjord Kommune er bare en af flere aftaler med kommuner i Danmark, der vægter både miljø, arbejdsmiljø og økonomi højt. Odder Kommune i Østjylland tog således som de første ni Yaris Hybrid i brug i august.
 
Yaris Hybrid koster fra 199.995 kr. og er dermed den billigste hybridbil nogensinde i Danmark. Måske kommer bilen også senere som varebil, men det kræver en anden opbygning end den normale Yaris Van, da gulvet i hybridbilen er højere.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk