Vognmandsfirmaet Finn Nielsen & Søn i byen Hvornum ved Hobro har ry for at have gode chauffører, der passer godt på lastbiler, påhængsvogne og opbygninger.

Derfor er det kun lastbilerne, som Finn Nielsen udskifter efter 700.-800.000 km. Det gælder nemlig ikke opbygninger og påhængsvogne, da de som regel holder i mindst to og nogle gange tre chassisers levetid – fordi der passes godt på grejet.

Holder fast i chaufførerne

”Det gælder om at holde fast i de gode chauffører. De hænger ikke på træerne, men ved at tilbyde dem gode lastbiler og godt grej er det nemmere at få fat i gode chauffører. En stor del af vores chauffører er oppe i årene og meget erfarne, så de fortjener at blive forkælet,” siger Finn Nielsen.

Derfor får de også det bedste materiel at arbejde med – det gælder også lastbilerne.

For et par år siden fik vognmandsfirmaet to af de første Scania S 650’ere af nyeste generation i Danmark. Året efter blev vognparken på 15 lastbiler suppleret med endnu en ny Scania S 650 efter præcis samme opskrift som de foregående.

Nu kom nummer fire

Og for nylig trillede den fjerde S 650’er afsted fra Scania-forhandler Stiholt i Sæby til Hvornum. Alle S 650’erne er solgt af Stiholts markedschef Jens Holger Pedersen inklusive reparationsaftale.

Bilerne skal fremover serviceres af Stiholt i Sæby, da det meget bekvemt ligger lige på vejen på turene til og fra færgerne til Norge. For bilerne skal primært køre med stykgods fra Danmark til Oslo-området og retur.

10 år gammel

Apropos genbrug. Den nye lastbil har fået overflyttet en cirka 10 år gammel, men meget velholdt PLS-foldedørskasse fra en Scania R 560.

Overflytningen er udført af Fyns Karosseribyg, FKB, i Odense. Også den tre-akslede PLS-påhængsvogn efter den nye S 650’er har godt 10 år på bagen, men det ses faktisk ikke.

Kraftig V8’er

Drivlinen på den nye bil består af en 16,4 liters V8 motor på 650 hk og 3.300 Nm, 14-trins gearkasse med integreret overgear, retarder og Opticruise automatisk gearskiftesystem samt forstærket bagtøj med 3,42:1 i udveksling.

Bilerne er udrustet med 1.100 liter brændstoftanke og 105 liter AdBlue-tank – samt værktøjskasser bag sideskørterne.

Topudstyret kabine

Førerhusene er Scanias største og mest luksuriøse med fladt gulv, premium læderstole samt fuld læderpakke og et stort lyd- og navigationsanlæg.

Dertil en komplet LED lyspakke med integrerede spotlygter i fronten og i taget, stort klimaanlæg, eksternt oliefyr samt mange andre komfort- og sikkerhedsdetaljer.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk