Varebil-indretningsfirmaet Work System AB, som bl.a. IKEA står bag, intensiverer efter et år i Danmark sin tilstedeværelse med en ny afdeling i Brøndby.

Work System, som siden 2009 har bygget varebilsindretninger i Tenhult i Småland, begyndte herhjemme for snart et år siden med hovedsæde i Odense – med den kendte branchemand Jack Fakkenor som adm. direktør.

Nyt dobbeltgulv

Nu er Work System også klar til at introducere en ny type crashtestet dobbeltgulv til varebiler.
Det nye dobbeltgulv er bl.a. testet med en kollision bagfra, hvor der normalt testes forfra.

Her anvendes en standard med 50 km/t (NS 286), men Work System tester med 60 km/t bagfra – som ikke er omfattet af denne standard.

Ved påkørsler bagfra skubbes reoler og gulv ofte ind i kabinen – men det svenske firma har udviklet sin egen ægte crashtest med hele biler, hvor bilen, der kommer med en fart på 60,2 km/t bagfra ekstra har 400 kg vægt i varerummet.

26G påvirkning

Ifølge Work System er det tre gange mere end industrien kollisions-test foreskriver. Påvirkningen (G-kræfterne) toppede ved 26G. Kollisionsstyrken overstiger 10 tons.

Dobbeltgulvet er også testet ved frontalkollisioner ifølge samme standard.

Møljømæssigt kan 99 pct. af indretninger genanvendes – og alle modulbokse er udviklet af genbrugsplast. Work System tilbyder tre års garanti på hele udvalget af indretningssystemer.

Udviklet sin egen test

Ifølge adm. direktør Bengt Rimark fra Work System har man udviklet sin egen test sammen med eksperter i kollisionssikkerheds-branchen.

Selskabet følger alle kollisions- og skades statistikker fra forsikringsselskaber, institutioner og branchemagasiner kommunikerer.

Han har tidligere arbejdet med kollisionstest hos sikkerhedssele-producenten Autoliv og bilproducenten Volvo.

Kendt dansk branchemand

I Danmark er Jack Fakkenor både ejer og adm. direktør i Work System Danmark. Han har tidligere i en årrække haft en ledende stilling i opbygger-firmaet Danlad i fynske Ejby.

Udover den nye afdeling i Brøndby har man også etableret seks rullende show-biler, der kommer i hele landet. Virksomheden garanterer levering og montering af reolindretninger til varebiler indenfor seks arbejdsdage – tre dage, hvis kunden selv monterer reolerne.

Work System Danmark har tillige indgået forhandler-aftaler med flere opbyggere i landet, som nu kan kalde sig Work System Procenter.

Fem Gazelle-priser

I sit hjemland har Work Systems opnået fem Gazelle- og Super Gazelle priser. Selskabet har 12 egne virksomheder indenfor koncernen – og 23 afdelinger i Sverige, ligesom man foruden Danmark er etableret i Norge, Finland, Holland og Tyskland.

Ejerstrukturen er som antydet ganske stærk gennem de største ejere, Entreprenörinvest AB (der ejes 100 procent af IKEA familien Kamprads stiftelse) samt grundlæggerne Jonas Hallenberg og David Nord.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk