Det kendte svenske møbelhus IKEA er kendt for sin grønne løsninger – men i koncernens afdeling i hollandske Amsterdam går man nu hele vejen og leverer møbler til kunderne i elektriske lastbiler.

IKEA har indgået samarbejde med logistikfirmaet TDS (Top Delivery Services), der har investeret i 10 elektriske 7,5 tons BYD lastbiler fra Kina af mærket ETM6S.

Leasing og eftermarked

Lastbilerne er købt hos den lokale BYD forhandler Bluekens, der også skal stå for service og vedligeholdelse.

Denne service sikrer også opladningsinfrastruktur, flådestyring og komplette leasingløsninger.

Tilfreds dansk kunde

VOTY.dk kender ikke de små kinesiske BYD-lastbiler, men viv har tidligere talt med busselskabet Anchersen i Hvidovre, som ikke har problemer med deres flåde af BYD-busser, der betjener bus-linje 18 i København.

I Norge har BYD også med succes lanceret kompakte 1-tons varebiler, der også forventes lanceret herhjemme.

Danmark næste på listen

Til fagbladet Lastbilsmagasinet har repræsentanter fra den europæiske BYD-organisation udtalt, at Danmark bliver én af de næste lande, hvor BYD vil etablere sig.

Lastbilerne i Holland er som elbiler normalt helt støjsvage, hvilket gør dem ideelle til distribution udenfor myldretiderne – bl.a. om morgenen. Der er heller ingen lokal forurening. Et drejningsmoment fra 0 km/t sikrer også en hurtig acceleration.

BYD lastbilerne kører med jern-fosfat Batteri teknologi – og rækkevidden opgives til 200 kilometer med fuld last. Hurtig opladning er også en vigtig faktor.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk