Det var en ret sikker sejr til Iveco Daily Blue Power, der i dag vandt titlen Årets Varebil 2018 ved transportmessen Vestfyn Trækker.

Sidst på eftermiddagen løftede bestyrelsesmedlem i Motorjournalisternes Klub Danmark, MKD, Jesper Werge, sløret for resultatet af afstemningen på transportmessen Vestfyn Trækker i Ejby på Fyn.

Fem køretøjer ud af det oprindelige felt på 15 var nået finalen – og Iveco Daily Blue Power opnåede 52 point fra den syv mand store jury fra MKD, der havde testet ved et arrangement i sidste uge ved Ringsted.

To på anden-pladsen

Jesper Werge overrakte efter kåringen prisen til salgschef Søren Kristensen fra den danske Iveco-importør.

Andenpladsen med 37 point skulle deles mellem Ford Transit Custom og MAN TGE – mens de næste placeringer gik til Nissan eNV200 ”40 kW” med 32 point og Volvo XC40 Van med 17 point.

Enighed om finalefelt

Da var der stor enighed om de fleste finaledeltagere til ”Årets Varebil 2018” efter testen i Ringsted.

Efter otte timers test af de 15 nye varebiler på det danske marked fandt juryen frem til et finalefelt på de fem biler, der er udstillet i hele udstillingsperioden frem til på søndag den 27. maj.

To Europa-mestre

De fem nominerede til titlen i år omfatter både vinderen af den internationale tital Van of the Year 2018, Iveco Daily, samt vinderen af den internationale Car of the Year 2018, Volvo XC 40 – der er blevet ombygget til gulpladebil herhjemme af TJ Karosseri i Ishøj.

De tre øvrige kandidater blev som nævnt Ford Transit Custom i en ny og forbedret udgave, MAN TGE samt den elektriske Nissan eNV200, som bl.a. har fået et kraftigere batteri på 40 kW og dermed længere rækkevidde.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk