Det er lykkedes teamleder Garard De Rooy i Iveco at konsolidere sin føring i årets Dakar Rally i Argentina og Bolivia, så han nu er 1 time og 15 minutter foran nærmeste konkurrent, russeren Mardeev, i en Kamaz lastbil efter 10. etape.

Kamaz har vundet løbet de seneste tre år – og i en løb som dette er intet afgjort før målstregen er passeret på sidste etape – og det er på søndag. Tre etaper er der tilbage – men De Rooy skal stadig være på vagt overfor den stærke russer.

Teamkammerat nummer tre
De Rooys holdkammerat Federico Villagra, som er lokal rallykører fra Argentina, er på tredjepladsen – kun knap 18 minutter efter russeren. Hollandske Stacey, som er gammel holdkammeret med De Rooy, er nummer fire – nu i en MAN – 16 minutter efter Villagra.

Nummer fem er Iveco-køreren Van Genugten, som dog er cirka 30 minutter efter Stacey.
10. etape var en etape, hvor bilen med bedste navigatør klarede sig bedst – og her var De Rooy næstbedst efter  hollandske De Baar i en Renault Truck. Etapen var præget af sanddyner – og det er meget svært at finde rundt her.

Hurtigt fra top til bund
Inden 10. etape var de russiske Kamaz piloter Nikolaev og Karginov i top fem – og blev sendt af sted en time inden det øvrige lastbilfelt, men de mistede orienteringen og kom i målt tre en halv time efter De Rooy. Så deres chancer for at vinde er små – til gengæld kom deres klub-kammeret Mardeev frem til andenpladsen.

I bilgruppen er det fortsat mærkerne Peugeot 2008 og Mini, der slås på toppen – og flere topkørere har skiftedes til at ligge forrest. Det har både spanske Carlos Sainz og Sebastian Loeb gjort – men lige nu er det det mangeårige mester Peterhansel fra Frankrig i Peugeot, der er i spidsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk