Både det rumænske- og tyske forsvar har netop valgt Iveco-militærkøretøjer – med store ordrer til levering i løbet af 2018.

Det danske forsvar havde Iveco på pre-nomineringslisten for kommende militærkøretøjer, men som flere andre producenter valgte Iveco at trække sig.

I Danmark blev Scania valgt, men både Rumænien og Tyskland har altså netop underskrevet kontrakter med Iveco Defence Vehicles om levering af ganske mange køretøjer.

280 EuroCargo 4×4

Den ene kontrakt blev indgået med det tyske BwFuhrpark Service GmbH om levering af 280 Iveco EuroCargo MLL 150E 28 WS, som skal indgå i en ny flåde af fleksible, mellemstore 4×4 militær-køretøjer til det tyske forsvar.

Forhandlingerne har fundet sted over de seneste to år med indgående field-tests. For nylig har det tyske forsvar tillige erhvervet 133 armerede Iveco Trakker 8×8 lastbiler.

Internationale missioner

Iveco Defence Vehicles har leveret næsten 1.000 køretøjer til det tyske forsvar over den sidste 10-års periode. Køretøjerne har været i operation i krigsområder i Afghanistan og Mali. De kommende EuroCargo er da også opbygget efter NATO-standarder, så man kan samarbejde med andre NATO lande.

Lastbilerne vil blive indrettet med særlige aflæggesteder for militær udrustning – bl.a. til radioer – og teknisk er der tale om Euro6 emission miljøstandarder.

173 specialkøretøjer

Den anden kontrakt blev indgået med det rumænske forsvarsministerium og handler om 173 logisk orienterede 6×6 militær-køretøjer – meget i stil med de køretøjer, som deltog i de indledende tests herhjemme. De kan alle blive transporteret med C-130 fly.

Kontrakten er den anden med den rumænske hær på få år – idet man erhvervede 57 andre terrængående køretøjer i 2015.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk