I år kan Iveco fejre sin 40 års fødselsdag. Det er en vigtig milepæl for en stor virksomhed, der har skabt transporthistorie over hele verden. Fyrre års historie og 150 års erfaring sammen med kunderne.

I dag er Iveco et mærke under CNH Industrial koncernen (Case New Holland) – en global leder inden for transport, landbrug og entreprenørarbejde med produktionsanlæg i Europa, Kina, Australien, Argentina, Brasilien og Afrika – og med salgssteder i mere end 160 lande.

Nyt logo
For at fejre denne mærkedag har Iveco designet et særligt logo, der forestiller et stiliseret køretøj med sloganet ”40 år med Iveco, 150 års erfaring”, og som resten af året vil være at finde på al virksomhedens dokumentationsmateriale.

En stor del af festlighederne vil finde sted i på hjemmesiden www.iveco40.com, der udgives på 14 forskellige sprog.

Det sker via et online-initiativ, hvor man kan være med til at fejre 40-årsdagen ved at fortælle en historie om Iveco og dele egne billeder og videoer om Iveco. Hver uge vælges de bedste billeder, der vil indgå i en virtuel bog specielt dedikeret denne særlige mærkedag. Mærkedagen bliver desuden fejret med en video på YouTube.

Bæredygtighed
Iveco-mærket har gennem årene vist en vilje til at skabe forandringer og starter nu et nyt kapitel i sin historie  ved at fokusere på sine kærneværdier: Teknologi, totale ejeromkostninger (TCO), bæredygtighed og Business Partnership.

Det hele begyndte tilbage i 1975, da Iveco opstod af sammenslutningen af fem virksomheder med mere end 150 år erfaring i konstruktion og fremstilling af erhvervskøretøjer, Magirus Deutz, Fiat, Lancia, Unic og OM.

Fusion i 1975
En global vision med internationale rødder, dannet ved fusion af fem allerede eksisterende virksomheder, der hver især har ydet et bidrag til historien bag sektoren for kommercielle køretøjer i Europa – startende fra slutningen af 1800-tallet de italienske Fiat Veicoli Industriali Torino, OM fra Brescia,  Lancia Veicoli Speciali fra Bolzano samt Unic fra Puteaux i Frankrig og Magirus-Deutz fra Ulm, Tyskland.

Gennem opkøb, alliancer og internationale joint ventures har Iveco indtaget en plads blandt de førende aktører inden for vejtransporten. 

I 1986, som en del af denne arv, opstod Iveco Ford Truck Ltd. som et joint venture (og reelt en fusion) med Ford of Europe’s lastbildivision. I 1990 købte koncernen den spanske lastbilproducent Pegaso.

Gennem hele sin historie har Iveco modtaget vigtige internationale anerkendelser, herunder kåringen af Eurocargo som “Truck of the Year “ i 1992, Eurotech som “Truck of the Year “ i 1993 og Stralis som “Truck of the Year “ i 2013. Desuden har Daily vundet prisen som “International Van of the Year” to gange – for 2000 og 2015.

Sponsorater
Iveco har også deltaget i sportens verden som fx sportsvognsgiganten Scuderia Ferrari og All Blacks, New Zealands rugbylandshold.

Man kan bl.a. nævne det berømte Overland projekt, der løb af stablen i 1995 med Rom-New York ekspeditionen, og som har ydet et bidrag til at udbrede et positivt billede af lastbilen på verdensplan.

De orange Iveco-køretøjer har været hovedpersoner i rejserjorden rundt – og har overvundet problemer under de vanskeligste vejr- og vejforhold.

Motorsport
Den samme udfordring finder sted i dag – bl.a form af Dakar-Rally, verdens mest berømte offroad-rally, der tiltrækker millioner af besøgende hvert år, og som Iveco er officiel sponsor for. Iveco sponsorerer Petronas De Rooy Iveco teamet på de sydamerikanske veje. Iveco vandt senest Dakar 2012 med De Rooy, der løb af med første, anden og sjette pladsen.

Iveco er et selskab i CNH Industrial N.V. koncernen – noteret på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på den italienske børs’ Mercato Telematico Azionario (MI: CNHI).

Iveco udvikler, fremstiller og markedsfører lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer og entreprenørkøretøjer.

Paletten
Det store produktudbud omfatter Daily, der går fra tre til syv tons totalvægt, Eurocargo fra seks til 16 tons, Trakker (specielt til offroad anvendelser) og Stralis på over 16 tons. Desuden producerer Iveco-koncernen, under navnet Iveco Astra, entreprenørkøretøjer, stive og leddelte dumpere samt specialkøretøjer.

På hjemmesiden www.iveco40.com kan man være med til at fejre Ivecos 40 års fødselsdag ved at dele historier og videoer om Iveco.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk