Det berømte Petronas De Rooy team har sendt deres Iveco lastbiler med skib fra Frankrig til startstedet for Dakar Rally i Peru.

Endnu engang er Iveco og det kendte Petronas De Rooy team klar til at være med, når det går løs i 2019 udgaven af Dakar Rally – den 41. i rækken fra 6. til 17. januar.

Bag rattene sidder gamle kendinge med Gerard De Rooy i spidsen. Han har vundet løbet to gange før i 2012 og 2016 – og satser hele butikken i det, der kaldes verdens hårdeste rally, hvor der ud over lastbiler også deltager andre klasser – Quads, ATV’s, motorcykler, biler og specialbiler.

Senest har De Rooy vundet Africa Eco Race 2018 i Iveco.

Sejler fra Frankrig til Peru

Iveco Powerstar lastbilerne har gennemgået det sidste tekniske tjek i den franske havneby Le Havre – og er nu på skib på vej til startstedet i Peru i Sydamerika. Det er niende gang i træk, teamet er med i Dakar Rally.

Teamets kørere er desuden Federico Villagra, Ton van Genugten – som vandt fire etaper af Dakar Rally i år og som dermed var løbets mest succesfulde Iveco-deltager – samt Maurik van den Heuvel, der er ny i teamet.

Powerstar bilerne har alle Ivecos Cursor 13 motor, der i løbsversionen yder 1.000 hk – særligt modiciferet af FPT, Fiat Power Train Industrial, CNH Industrial’s motor-division.

Køres kun i Peru

Den 41. udgave af løbet – og den 11. i Sydamerika – vil udelukkende blive gennemført i Peru med start og mål i hovedstaden Lima. Tidligere gik løbets rute gennem flere lande. Løbet består af 10 etaper på samlet 5.000 km. Omkring 70 procent af løbet foregår på sand, som vil være en særlig udfordring for holdene.

“Vi ser frem til at sætte vores køretøjer til test i verdens hårdeste rally, som igen beviser, at
omdømmet for udtalt kvalitet og holdbarhed i Ivecos off-road køretøjer er velfortjent,” siger
Pierre Lahutte, IVECO Brand President.

Lahutte peger bl.a. på, at Iveco deltager med et exceptionelt stærkt team med verdensklasse kørere, som altid har kæmpet i toppen af lastbils-kategorien. Han føler sig overbevist om, at de vil vende hjem med fantastiske resultater i årets løb.

De fire Iveco-chauffører

Gerard De Rooy, kører IVECO Powerstar Evo 3 – deltager-nummer 503 – med co-driver Moi Torrallardona. Mekaniker om bord er Darek Rodewald.

Federico Villagra, kører også IVECO Powerstar Evo 3, deltager-nummer 505, med co-pilot Ricardo Torlaschi og mekaniker Adrian Yacopini.

Anton van Genugten, kører Powerstar Evo 2 – deltager-nummer 509 – med co-driver Bernardus Der Kinderen og mekaniker Peter Willemsen.

Maurik van den Heuvel – ny i teamet med altid endt I top 10 I de tidligere løb kører den fjerde Powerstar Evo 2 – med deltager-nummer 513 – med co-driver Peter Kuijpers og mekaniker Martijn van Rooij.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk