Det Iveco sponserede privat-team Petronas Team De Rooy deltager i 2022 udgaven af Dakar Rally fra 2.- til 14. januar – i år med to Iveco Powerstar- og én Iveco Trakker racer-lastbiler.

Chauffører i bilerne er Janus van Kasteren jr, Hans Stacey samt Mitchel van den Brink.

Olieselskabet Petronas Lubricants International er hovedsponsor og teknisk partner, der leverer smøremidlet udviklet i samarbejde med Iveco og Fiat Power Train (FPT) Industrial.

Igen i Saudi Arabien

Forberedelserne er i fuld gang på Dakar 2022, som anses for verdens mest ekstreme rally raid, som vil finde sted for tredje gang i Saudi-Arabien.

Ivecos historie med Dakar Rally går tilbage til den allerførste udgave i 1979, da man begyndte at støtte op om rally-lastbiler – og det fortsatte gennem 80’erne med de daværende Iveco 260 og 190 modeller.

Samarbejdet mellem Iveco, Petronas og De Rooy Team begyndte i Marokko Rally 2011, hvor man vandt med en Trakker – senere er det blevet till to sejre i 2012 og 2016 i Dakar Rally.

Op mod 1.000 hk

Det er tiende år, at Iveco støtter holdet med lastbiler, motorer og reservedele. Alle Iveco’s lastbiler har IVECO Cursor 13 motorer med op til 1.000 hk specielt konstrueret af Fiat Power Train.

Den nye udgave af Dakar rally foregår igen i Saudi-Arabien – men med en ny rute, der fører deltagerne ind i nye områder med masser af sanddyner.

Det udsætter de mange deltagere for udfordringer så som sand og klipper – hvor det er en kamp om at finde vej uden at tabe for meget tid og holde sig kørende.

Rute på 8.000 kilometer

Deltagerne skal køre over i alt 8.000 kilometer, heraf 4.300 kilometer specialprøver. Udover lastbiler konkurreres der også i klasser for personbiler, prototyper, motorcykler og ATV-køretøjer.

”Iveco-holdet er ivrig for at vende tilbage til Saudi-Arabiens sand, som vil vise lastbilernes ekstraordinære ydeevne og pålidelighed i de ekstreme specialprøver – samt chaufførernes erfaring. Vi kan næsten ikke vente på at komme i gang og vise, hvad samarbejdet mellem mandskaberne og vores højtydende lastbiler er i stand til,” siger Alessandro Massimino, chef for marketing og produktudvikling hos IVECO Truck Business Unit.

Iveco-holdene i Dakar Rally

Janus van Kasteren jr vil konkurrere i Dakar rally  bag rattet i en IVECO Powerstar Evo (start nummer 504) med andenkører Marcel Snijders og mekaniker Darek Rodewald.

Hans Stacey deltog i Dakar rally for første gang i 2004. I dag vil han konkurrere på en IVECO Powerstar (startnummer 515) med andenkører Anton van Limpt og mekaniker Randy Smits.

Mitchel van den Brink fik sin racerdebut som blot 16-årig, da han sammen med sin far Martin som mekaniker/navigatør i Dakar 2019, da han var den yngste deltager nogensinde i rallyet. Han vendte tilbage til Dakar rally som chauffør i 2021-udgaven. I år for første gang vil han konkurrere på en IVECO Trakker (startnummer 524) med andenkører Rijk Mouw og mekaniker Bert Donkelaar.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk