For få timer siden besteg teamleder Garard De Rooy fra Holland og hans besætning på Iveco Powerstar nr. 501 – med den spanske andenkører Moi Torrallardona og polske mekaniker Darek Rodewald – sejrspodiet som bevis på sejren I årets Dakar Rally I Argentina og Bolivia.

Efter mere end 13 etaper på 9.000 kilometer gennem uvejsomt terræn nåede De Rooy sin drøm om at gentage succesen fra samme løb i 2012.

Han behøvede slet ikke at tage chancer til sidst – inden 13. etape var han  en time foran løbets senere nummer to, russiske Mardeev fra Kamaz  fabriks–teamet – teamet som har vundet de seneste tre løb.

Lokal helt nummer tre
På podiet kom på tredjepladsen De Rooy teamets argentinske kører  Federico Villagra i samme Iveco Powerstar  – mens hollænderen Ton van Genugten blev nummer fem i en Iveco Eurotrakker. Panske Pep Vila i Eurotrakker blev nummer 10.

For Iveco er der tale om en stor sejr – der tegner godt for 2016. Allerede i fjor opnåede man at vinde “International Truck of the Year 2016”  med Eurocargo og bussen Magelys blev “International Coach of the Year 2016.”

Chefen takker
Pierre Lahutte, Iveco Brand President , kommenterede sejren:

“Iveco viser, hvor stærke lastbilerne er på de barske prøver i Dakar Rally – og dermed giver holdenes fremragende chauffører mulighed for at kunne vise deres evner i løbet. Jeg vil gerne takke Gerard De Rooy, Federico Villagra, Anton Van Genugten, Pep Vila og Ales Loprais og deres fantastiske teams for den beslutsomhed og energy, som de har udvist,” sagde Lahutte.

Garard De Rooy dedikerede sejren I løbet til hans tidligere belgiske andenkører
Jurgen Damen, som døde sidste år.

Millioner af fans
For Federico Villagra, “El Coyote” er  podiepladsen på hjemmebane af stor betydning – og millioner af lokale fans fulgte holdet hele løbet igennem. I Argentina er Iveco ydermere mest solgte lastbilsmærke.

En endnu større bedrift stod Ton Van Genugten for. Han blev nummer fem i sin Trakker – men faktisk var hans vigtigste opgave at være hjælpebil for de tre Powerstar-biler – med De Rooy, Villagra og Loprais som kørere. Alligevel lykkedes det han at holde sig helt fremme i løbet. Han missede endda en etape-sejr – fordi han stopped og hjalp teamets tre førstekørere.

Specialpreparerede
For Iveco er sejren også en hyldest til bilernes Cursor 13 motorer, som er special-preparerede til Dakar Rally i Ivecos motor-udviklings center I schweiziske Arbon. Motorerne er i øvrigt produceret på Ivecos motorfabrik i franske Bourbon Lancy.

I rallyets personbilsgruppe blev vinderen – og samtidig løbets samlede vinder – franskmanden Stephane Peterhansel i Peugeot 2008 Raid.

Dakar Rally 2016 resultat:

 1 – Garard de Rooy, Holland – Iveco.
 2 – Mardeev, Rusland – Kamaz.
 3 – Federico Villagra, Argentina – Iveco.
 4 – Hans Stacey, Holland – MAN.
 5 – Ton Van Genugten,Holland – Iveco.
 6 – De Baar, Holland – Renault Trucks.
 7 – Nikolaev, Rusland – Kamaz.
 8 – Valtr, Tjekkiet – Tatra.
 9 – Versluis, Holland – MAN.
10 – Pep Vila, Spanien – Iveco.
11 – Ardavichus, Kazakstan – Tatra.
12 – Van del Heuvel, Holland – Scania

Iveco-køreren Ales Loprais udgik på femte etape.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk