Ivecos hollandske De Rooy rallyteam har fortsat heldet med sit i Dakar Rally i Sydamerika – efter en hviledag midt i løbet, er anden halvdel af løbet gået i gang, og første etape endte med en tredjeplads til Garard deRooy.

Men samlet ligger han nummer et blandt lastbilerne med cirka 38 minutter ned til Karginov fra det russiske Kamaz hold. Men da løbet fortsætter til 18. december kan alt fortsat ske – så det gælder stadig om at køre hurtigt, men ikke at tage chancer.

Ikke mindst skal man være forsigtig med brugen af bremser og dæk. En punktering kan let betyde halve timer i forsinkelse. Man skal virkelig holde øje med hvert klippestykke på vejen – og undgå at ramme det.

Pas på overhalinger
MAN køreren Marcel van Vliet punkterede allerede efter 250 km på forrige etape og brugte meget tid. Man skal eksempelvis passe på med overhalinger på de uvejsomme klippeområder, fordi køretøjet både kan risikere at vælte eller punktere.

Den seneste etape blev vundet af sidste års vinder Nikolaev med teamkammeraten Sotnikov som toer og De Rooy som treer – nærmest lige efter hinanden. For De Rooy var det heldigt at netop Karginov først kom i mål næsten ni minutter efter hollænderen.

Hans Stacey fra De Rooy holdet blev otter og ligger totalt som nummer fem. Selv teamets servicebiler, som også stiller op for at køre etaperne – og som ikke er lige så rally præparerede, klarede endda at komme kun 20 minutter efter dagens russiske vinder.

Alt kan ske i rally
De Rooy er som nævnt 38 minutter foran Karginov, mens Nikolaev er treer 1 time og tre minutter efter, mens Sotnikov er 1 time og 22 minutter efter.

Sidste år fik Kamaz deres biler i mål på de tre første pladser efter voldsomt uheld til De Rooy teamet, som førte 2013 udgavenaf  løbet  i flere dage. Men i rally kan alt ske.

På de 10 første pladser er der fire Kamaz lastbiler, tre Iveco, to MAN og en tjekkisk Tatra.

Over Andes-bjergene
På næste etape forlader løbet Argentina for at komme ind i Chile. Det sker ved at krydse Andesbjergene. Der er først en transportetape på 522 km og derefter en barsk specialprøve med klippefyldte veje på 302 km. Der er lagt ekstra meget tid til at krydse grænsen. Lastbilerne starter efter bilerne, som kører noget hurtigere.

Det bliver en skyet dag med temperaturer på 25 grader og næsten vindstille.

I løbet generelt er det fortsat holdet med Mini Cooper bilerne, der ligger i front. Holdet vandt også løbet i fjor med franskmanden Stéphane Peterhansel bag rattet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk