Aggressiv markedsføring med veludstyrede varebiler til væsentligt lavere priser end tidligere har fordoblet salget de første 10 måneder af året

Fiat Professional har med deres seneste varebilsnyhed Talento fået en større, rummeligere og mere komfortabel varebil i deres portefølje.

Under transportmessen i Herning i foråret gen-introducerede Fiat Danmark Talento med meget skarpe priser, hvor man kunne spare op mod 57.000 kroner – med begyndelsespris på 169.865 kroner.

Tre kampagnemodeller

Modellerne blev kaldt henholdsvis Professional og Professional + – og nu er der så kommet modellen Professional Navi med på holdet. Alle er udgaven med 120 hk, som også er mest harmonisk ifølge VOTY.dk’s tests af motoren, der også fås til søstermodellerne fra Renault, Opel og Nissan.

Dette segment står for 38 pct. af det danske varebilssalg, så det er især her slaget skal stå – overfor konkurrenter som bl.a. Ford Transit Custom, VW Transporter, Mercedes-Benz Vito – samt de før nævnte ”fætre.”

”Prisen er stadig for de fleste den vigtigste parameter. Derfor bevæger vi os mere og mere hen mod standardiserede varebiler. Men vi kan samtidig give gode råd, så bilerne kan løse kundens opgaver,” sagde salgsdirektør Erik Holm under messen.

Salg fordoblet

De første 10 måneder af 2016 blev der solgt 66 Talento, mens tallet i år er på 125. For oktober alene var tallet i fjor på 11 enheder – i år nåede man 19 enheder. Det er en forøgelse i markedsandel til i alt 0,8 procent.

Fiat Professional-chefen understreger, at man vil have deres andel af markedet – og flere biler ud at køre på vejene. Man har netop udvidet staben med en fleet manager, Claus Nedergaard, der kommer fra leasingbranchen – og det harmonerer godt med, at næsten tre ud af fire varebiler leases.

Hvad der også betyder meget, er service-kontrakterne – og her understreger Holm, at man har meget attraktive priser. Men også fremover vil man præsentere nyheder på Talento eftermarkedet, som bliver interessante.

God trækkraft

VOTY.dk har senest prøvet Talento Professional+

Bilen trækker fra cirka 50 km/t i femte og fra 60 km/t i sjette gear – eller 1.300 omdrejninger – og det er fint til bykørsel. Den når 100 km/t på 12,4 sekunder – og topfarten opgives til 168 km/t.

Bilen har tillige gode køreegenskaber – og man sidder godt i det sports-udformede førersæde med armlæn og sædevarme. Rattet er multijusterbart. Der er både fører- og passagerairbag samt sideairbag.

God aflæggeplads

Kabinen er velindrettet. Meget aflæggeplads i flere rum – bl.a. lukket handskerum under forruden og åbent handskerum nederst på instrumentbrættet.

Man kan lægge A4 papirer i en fordybning øverst på instrumentbrættet – men den mangler en slags kappe, så der ikke er genskind i forruden.

Passagersædernes rygge kan foldes, så man får aflæggeplads under sæderne. Man kan også anvende lemmen mellem varerum og kabine til transport af lange genstande. Der er også god plads i dørene – bl.a. til store flasker.

Meget udstyr

Bilen har esc stabilitetssystem, men dog ikke alle sikkerhedssystemer – så som nødbremsesystem –  fås til Talentro og dens fætre. Endnu.

Den testede kampagnemodel har standard tågelygter, bakkamera, parkeringssensor bag, fartpilot, træk med trailerassist, LED kørelys, læderrat, navigation og air condition.

Fakta Fiat Talanto 120 hk:
Motor: 4 cyl turbodiesel.
Slagvolumen: 1,6 liter.
Ydelse: 120 hk v. 3.500 omdr.
Moment: 300 Nm v. 1.750 omdr.
Brændstoføkonomi g/s: 14,9 km/l
CO2 udledning: 174 g/km.
Topfart: 163 km/t.
Acc. 0-100 km/t: 12,4 sek.
Køreklar vægt: 1.941 kg.
Totalvægt: 3.030 kg.
Trailervægt m. bremser: 2.000 kg.
Læssehøjde: 55 cm.
Dæk: ContiVan Contact 200 205/65 R 16c.
Pris testbil: 179.900 kr. plus moms.
Talento fra: 169.865 kr. plus moms.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk