Mads og Trine Hansen har besluttet sig for at køre jorden rundt med deres familie i en Scania lastbil med dobbeltkabine – også kaldet mandskabsvogn.

Det er et år siden, at Mads og Trine Hansen fra København tegnede den sidste røde streg på det verdenskort, der blev symbol på, at beslutningen om at rejse verden rundt nu var endelig.
Nu er parret klar til jordomrejse med deres tre børn – Mette på 18- og Anton på 10 år samt Emil på 22- og hans kæreste Tine på 20 år.

Rejsen skal foregå på hjul, men det er ikke et hvilket som helst køretøj, familien har valgt til deres jordomrejse.

Dobbeltkabine

De skal rejse i en specialbygget Scania fra den nye P-serie i crewcab-model– dobbeltkabine – altså den model, der bl.a. anvendes til brandbil og kranbil. Årsagen til det bemærkelsesværdige valg af køretøjet er egentlig enkel: Der er plads til hele familien i førerhuset, og så sidder man godt.

Crewcab’en skal opbygges med en kasse bagpå, så den kommer til at ligne en stor campingvogn. Det spektakulære ved opbygningen er, at bilen skal være familiens hjem i det år, de skal rejse verden rundt. Så der skal være plads til alle.

”For os var der ingen tvivl om, at vi skulle køre jorden rundt på hjul. Det var straks sværere at beslutte, hvilken type køretøj, vi skulle vælge. Vi overvejede alt fra personbiler med campingvogne til autocampere, men vi endte med vores første indskydelse – en lastbil. På den måde kunne vi nemlig få plads til os alle sammen i førerhuset, og vi kunne indrette camperen præcis, som vi ønskede det,” siger Mads Hansen.

Beslutningen om at rejse

Mads er tidligere murermester i eget firma, og dengang havde han en Scania i virksomheden. Det var med til at bestemme bilmærket.

Det havde længe været et stort ønske for Mads og Trine at rejse væk i en længere periode med familien. De havde brug for at stemple ud for en tid, og de havde brug for, at der skulle ske noget nyt i livet.

Så da Mads Hansen begyndte at afvikle sit murerfirma for tre år siden, åbnede muligheden for at realisere drømmen sig for alvor.

Mange forberedelser

”Jeg har arbejdet hele livet som murermester, og min kone har arbejdet 25 år i Københavns kommune. Vi har begge altid været glade for vores arbejde, men jeg tror de fleste kender følelsen af, at hverdagen bliver forudsigelig. Vi havde brug for at trække stikket fra hverdagens trummerum og forfølge det eventyr, vi så tit havde snakket om,” siger Mads Hansen.

Men at hive et helt år ud af kalenderen til en jordomrejse, er nemmere sagt end gjort. Der følger mange praktiske gøremål og udfordringer med sådan en beslutning, og for familien har processen taget flere år.

”Det nemmeste for os var at tage beslutningen om at rejse. Det var derimod alle spørgsmålene om alt det praktiske, der gjorde det hele kompliceret. Spørgsmålene om alt det, vi har herhjemme. Hvad gør vi med huset, bilen, arbejde og børnenes skole? Vi var jo godt klar over, at verden ikke gik i stå, fordi vi skulle ud og rejse,” siger Mads Hansen.

En kulmination

For parret var lysten til at rejse dog altid større end bekymringerne, og lige om lidt tager familien afsted på deres livs eventyr.

”Rejsesommerfuglene har været der længe, så vi glæder os meget til at komme afsted. Vi har snakket om det her i så mange år efterhånden, og nu bliver drømmen snart til virkelighed. Vi er en familie af nysgerrige spejdere, så for os bliver det ikke større at få lov til at opleve verden og dens natur, mennesker og kulturer. Vi må være verdens heldigste mennesker,” siger Mads Hansen.

Langsomt til værks

Mads og Trine Hansen begynder rejsen sammen med sønnen Anton med en tur gennem Europa, så de kan vænne sig til den nye bil i trygge omgivelser.

Fra Danmark går turen til Tyskland, Frankrig, Schweiz, Østrig, Slovenien, Ungarn, Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet. I Tyrkiet tilslutter resten af familien sig, og derfra tager de på opdagelse i Mellemøsten, Asien og Nordamerika.

Man kan følge familiens rejse rundt om jorden på Instagram (@scaniadk). Følg hashtagget #postkortfraenscaniacamper.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk