Next Generation Scania er ved at tage helt over fra den seneste 5-serie – men én af de sidste er netop leveret i Hjørring. Og den er helt speciel.

Der sælges jo mange ”standard” lastbiler rundt om i Danmark – selv om man siger, at to lastbiler aldrig er ens.

Scania forhandler Stiholts lastbilsælger Christian Pedersen fra det nordjyske – og hans kunde Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning A/S i Hjørring – er i hvert fald blevet enige om et brag af en lastbil: En ny Scania R 520 LB8x4, som netop er sendt ud og køre på de nordjyske veje.

Sidste af “de gamle”

Den nye Scania er en af de sidste i Scanias klassiske ”5-serie”, som Stiholt har leveret, inden ”Next Generation Scania” tager helt over.

Men hvilken én. Bilen er opbygget efter alle kunstens regler med Palfinger PK34.002SH-kran med seks hydrauliske udskud monteret af Stiholt i Hjørring samt Sawo CLS326-S-3W wirehejs med 20 tons ophalerkapacitet og 22 tons tipkapacitet monteret af Sawo i Nørresundby.

Wirehejset er beregnet til seks-meter containere, og opbygningen omfatter desuden udskydelig bagkofanger samt VBG træktøj til kørsel med påhængsvogn eller kærre.

12 lastbiler i forretningen

Vennelyst er en stor ingeniør- og entreprenørforretning i Hjørring med ca. 250 medarbejdere. Virksomheden råder over 12 egne lastbiler til kran-, container- og slamsugeropgaver.

Den nye bil erstatter en veltjent Scania R 500 LB8x4 med godt ti år på bagen og skal bl.a. beskæftiges med kørsel for trælasthandlere, almindelige containertømninger samt intern transport af Vennelysts eget materiel.

Chauffør på bilen er Jacob Jensen, der har fået lov at sætte sit præg både på indretning af førerhuset samt opbygning.

Sort læder og “busplys”

Han har bl.a. valgt sort læderindtræk samt klassisk rød ”busplys” i hvileafdelingen bag sæderne i CR16-førerhuset, hvor han kan tage sig en slapper på den integrerede hvilebriks.

Han har også fået opbygget bilen med en masse praktiske detaljer, som gør arbejdsdagen nemmere.

Af hensyn til driftssikkerheden og økonomien på den lange bane har Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning A/S valgt at tegne en otte-årig serviceaftale på den nye Scania inklusive udvidet reklamationsret på drivlinen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk