(JULEN 2017)

156 millioner adresser skal julemanden besøge på kun 31 timer – og aflevere 500.000 tons pakker.

Nu er det atter jul – og julemanden må atter op på slæden for at dele julegaver til alverdens børn og barnlige sjæle.

Glem fragtfly og kurérbiler – ingen er så suveræn til logistik som Julemanden. Han skal nå at flyve en rute på 178 mio. km. på sin kane, aflevere cirka 667 mio. pakker til søde børn, som bor i 156 mio. hjem rundt omkring på Jorden.

5,8 mio. km/t

Har børnene ikke været så søde, får de ifølge overleveringen et stykke kul – så kan de forbedre sig til næste jul.

Hvert sted, Julemanden stopper op, skal han parkere slæden på taget og ned gennem skorstenen med sin sæk med gaver, spise kager og drikke varm kakao, der er sat frem til ham. Ikke underligt, at han er så stor. Bagefter tilbage op gennem skorstenen og af sted med slæden til næste adresse.

Julemanden begynder sit arbejde kl. 9 i hver eneste tids-zone. Så han har kun 31 timer til at klare arbejdet – selv om han vinder tid ved at krydse tids-zoner. Det betyder, at han skal klare en fart på 5,8 mio. km/t.

500.000 tons gaver

Til sammenligning flyver en af NASA’s sparce-shuttles kun 6.304 km/t – så selv om han kombinerer slæden med hurtige fragtfly i luften og hurtige biler på landjorden, rækker det ikke. Hastighedsrekorden på jorden er p.t. cirka 1.400 km/t.

Gaverne som de 667 mio. børn får af Julemanden, vejer i omegnen af 500.000 tons – så der må være tale om en specialbygget slæde. Der skulle i hvert fald adskillelige fragtfly og endnu flere kurérvirksomheder til at hjælpe – for en række containerskibe ville være for længe om det. Slæden skal også have noget af et spand af rensdyr for at trække læsset.

Jo – når det kommer til logistik, er der ingen, der overgår julemanden – slet ikke Postnord.

Glædelig Jul fra VOTY.dk

Ho, ho, ho.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk