Transport 2015 danner også ramme om kåringen af Årets Varebil 2015 – en pris, der sidste år tilfaldt Fiat Ducato i forbindelse med messen Vestfyn Trækker.

I Herning tester juryen i MKD. Motorjournalisternes Klub Danmark, der står bag Årets Varebil,  de kandiderende biler dagen før åbningen – altså 18. marts. Om aftenen afgives stemmer – og man finder frem til de fem biler, der kommer i finalen. De såkaldt nominerede varebiler.

Navnene på de fem biler offentliggøres ved et arrangement i Herning onsdag aften – og næste dag er de fem nominerede udstillet på messen – på MKD’s stand. Efter den officielle åbning af messen, som foretages af transportminister Magnus Heunicke, vil han på sin tur rundt på messen også besøge MKD’s stand – og her vil han offentliggøre navnet på vinderen.

Deltagerlisten i år er ekstra lang – for det er mange år siden, at der er præsenteret så mange nye varebiler på ét år. Dertil kommer deltagelse af mange ombyggede personbiler, som herhjemme tæller en ikke ubetydelig andel af salget af gulpladebiler.

Den internationale Van of the Year titel for 2015 blev uddelt i forbindelse med IAA transportmessen i Hannover i fjor. Her vandt Iveco Daily foran Mercedes-Benz Vito.

I reglen er det de fabriksbyggede varebiler, der har de største chancer, hvis man ser tilbage på Årets Varebil historien herhjemme. Deltagerlisten ser således ud i år:

Ford Transit Courier.

Isuzu D-Max.

Iveco Daily.

Fiat Doblò.

Mercedes-Benz Vito.

Nissan eNV 200.

Opel Vivaro/Renault Trafic.

Ser man på de ombyggede personbiler, er listen ikke så lang. Mange importører har valgt at undlade deltagelse – men sådan ser listen ud lige nu:

Citroën Cactus Van.

Peugeot 308 SW Van.

Totota Yaris Hybrid Van.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk