(FRANKFURT AM MAIN)

Kia I Danmark har indtil nu solgt flest biler til familien Danmark – og selv om har haft mange modeller, der kunne ombygges til gulpladebiler, har salget været begrænset.

”Det vil vi lave om på nu. Ikke mindst med den nye Crossover-hybrid model Niro – men også den nye Optima SW (stationcar) har et stort potentiale.”

Det sagde marketingdirektør Rasmus Haar Aagaard, Kia Import Danmark AS, Fredericia, til VOTY.dk, da vi var til forpræmiere på Kia europæiske hovedkontor i Frankfurt af de kommende Kia-modeller. De har officiel verdenspremiere på biludstillingen i Genève først i marts måned.

Næste alle Kia fås som Van’s
Bortset fra den mindste Picanto kan man herhjemme få alle Kias bilmodeller på gule plader – fra Rio til Sorento – men salget er ikke så højt. Bestseller af bilerne i 2015 var Rio Van med 42 solgte enheder.

På Genève Motorshow, der åbner om lidt over en uge, viser Kia sine nye biler, som kan blive gennembruddet for Kia som Van-sælger – endda med helt moderne teknologi som hybrid- og plug-in hybrid løsninger.

Måske 130.000 kr. plus moms
Den praktiske Kia Niro hybrid-Crossover vil som Van kunne fås måske til 130.-000-150.000 kroner plus moms, når den landet herhjemme i sensommeren. Lige nu har den ingen konkurrenter i klassen med hybrid-teknik – men måske Toyota også har valgt Genève til deres nye Cross-over model med hybridteknik, som fås til Yaris, Auris, Prius og RAV-4.

Hybrid- og Plug in hybrid-løsninger er oppe i tiden – men de er også en løsning på at få en bil til at køre længere på literen og dermed udlede mindre CO2. For lave CO2 tal er et øget politisk krav både fra EU og fra EU’s medlemslande. Samtidig giver hybridteknologien bilerne et bedre drejningsmoment og dermed bedre præstationer.

Optima som stationcar
Senere på året (måske oktober) kommer den designmæssigt vellykkede Kia Optima Sportswagon. I første omgang er det sedanudgaven af Optima, der kan fås med Plug-in hybid teknologi – men det vil også kommer til SW modellen. Niro får denne teknologi noget senere.

Optima Sportswagon er udviklet specielt med henblik på Kias europæiske kunder. 70 procent af salget af D-segment biler i Europa er stationcars. Den nye Sportswagon-model vil kun fås som diesel. Bilen er praktisk indrettet med mange små rum under varerums-gulvet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk