Når Tour de France-feltet tager afsted på anden etape fra Roskilde på lørdag, vil helikopteren forhåbentlig fokusere på det franske flag “Tricoloren” udført i ni klassiske Renault på et lukket område 15 minutters kørsel udenfor Roskilde.

Her inviterer Renault Veteranerne og Renault i Danmark til fest og farver. – og alle er velkomne til at se Tour de France fra første parket.

På det mere end 2000 kvadratmeter store areal vil det franske flag blive vist af ni klassiske biler – og så selvfølgelig en servicevogn – endda fra 40’erne og 50’erne: en smuk AHG/Juvaquatre varevogn.

Bilerne i det franske flag

Det blå i det franske flag udgøres af tre biler med hækmotor – R8, R10, 4CV.

Det røde i flaget vises af sportsvognen Fuego og hækmotorudgaverne Dauphine (Ondine) og endnu en R8.

Det hvide i flaget er udført af en Dauphine-Deluxe, 4CV og en Gordini.

Desuden vil der være en R4L i den gule Tour de France farve.

Borrevejle rundkørslen

Festen begynder om morgenen – i god tid inden Tour karavanen kommer forbi Borrevejle rundkørslen (Munkholmvej/Hornsherredvej) udenfor Roskilde.

Vejene lukkes 8:30, og man kan parkere ved vejen, der fører fra Lundby mod rundkørslen.

Det er Renault Veteranerne i samarbejde med Renault i Danmark, der står bag arrangementet – med fransk musik, croissanter, kølig Rosé – og frisklavet kaffe fra morgenstunden. Alt er helt gratis og nydes på et stort areal lige ud til tour-ruten.

Planlagt i lang tid

Bag initiativet står den garvede Renault veteran Henrik Stenholt i samarbejde med Renault i Danmark

”Vi har været i gang med planlægningen længe, og håber at der kommer mange mennesker til vores lille arrangement, som er helt gratis. Vi har jo næsten fransk blod i årene, og når nu Tour de France kommer forbi, så gir´ vi den gas”, siger Henrik Stenholt.

Renault Veteranerne har lånt et 2.000 kvadratmeter stort område ved rundkørslen, hvor rytterne kommer forbi.

Selv haft cykelhold i Tour’en

”Det bliver fantastisk og vi håber at rigtig mange mennesker vil komme forbi og fejre begivenheden med os. Som importør af Renault er det jo legendarisk, at en så stor fransk begivenhed kommer til landet,” siger Søren Hyltoft, RN Danmark, der står for importen af Renault i Danmark.

Renault har været en del af Tour historien med eget cykelhold fra 1978 til 1985 med stjerner som Bernard Hinault og Laurent Fignon, der begge vandt Tour de France flere gange.

Dedikerede mennesker

”Så selvfølgelig skal vi være med til at fejre det,” siger Hyltoft – som takker Renault Veteranerne for at arrangementet er blevet til virkelighed.

”Renaults historie daterer sig tilbage til 1898 og rækken af legendariske Renault modeller er nærmest uendelig. Og det er helt fantastisk, at der findes så dedikerede mennesker som dem i Renault Veteranerne. De har virkelig lagt meget arbejde i dette og stiller op med deres flotte klassiske biler på dagen,” siger Søren Hyltoft.

Fakta: Tricoloren

Tricolore betyder tre farver og er navnet på det franske flag (le drapeau tricolore). De tre farver er blevet forbundet med “Frihed, lighed og broderskab” (“Liberté – égalité – fraternité”), der var sloganet under den franske revolution –  men farverne repræsenterer i virkeligheden kongen (hvid) og Paris (blå og rød).

Programmet ser ud sådan:

Kl. 9.00: Opstart: Kaffe/te, croissanter – fransk musik skaber den helt rette stemning

kl. 9.00: Udstilling af Megane Electric

Kl 10:45. Den festlige tour karavane kommer forbi

Kl 11.00: Der diskes op med fadøl, sodavand og kølig rose.

Kl 12. 45. Rytterne passerer

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk