Danmarks havne skal være de bedste i Europa, de bedste havne at anløbe og de bedste havne at etablere virksomhed i.

Det er overskifterne forud for ”Havnekonferencen 2014”, som organisationen Danske Havne står bag 1.- til 3. april i Grenå. Konferencen trækker bl.a. transportminister Magnus Heuniche, som vil fortælle om regeringens ambitioner for havnene – samt flere af hans kolleger fra Folketinget.

De politiske deltagere
Tilmeldt fra de politiske rækker er bl.a. Karin Gaardsted fra Socialdemokratiet,  Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti, Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre, Karsten Hønge fra SF, Henning Hyllested fra Enhedslisten og Andreas Steenberg fra Radikale.

Ikke mindst de transportpolitiske ordførere er med i Grenå, og mange er med dagen før selve konferencen, hvor der er udflugt til Anholt Vindmøllepark.

Beskæftigelsen på havnen
Arrangørerne sætter fokus på Danmark som produktionsland og beskæftigelsen på havnen. Hvordan kan havnene videreudvikles og styrkes. De er transportcentre, men de er også erhvervsområder.

Derfor er det vigtigt at styrke havnenes økonomiske udvikling, position og brand, som arrangørerne understreger. Konferencen vil være en blanding af oplæg, workshops og politisk debat.

Der kommer indlæg fra eksperter og repræsentanter fra hele branchen – fra havne i Europa, EU, organisationer, ministerier, havne, forskning, kommuner, universiteter og erhvervslivet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk