Bilsalget er på grund af Corona-krisen i årets fem første måneder styrtdykket herhjemme. Pengene ligger dybt i borgernes lommer – ikke kun når det gælder bilkøb.

Og selvom det generelle salg af biler fortsat er ramt af krisen, er interessen og salget af elbiler og plug-in-hybridbiler næsten upåvirket – i nogen tilfælde overgår salget faktisk samme periode sidste år.

Helt konkret er der et mindre fald i salget af elbiler sammenlignet med samme måned sidste år, men år-til-dato har der aldrig været solgt så mange elbiler som i år, og plug-in-hybridbilerne oplever et rekordhøjt salg for maj måned.

40,1 pct. færre personbiler

Salgstallene viser, at der fortsat bliver solgt færre biler end normalt på grund af Corona-krisen. I maj blev der således solgt 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end i samme måned sidste år.

Ifølge Mads Rørvig, der er ny direktør i De Danske Bilimportører, viser udviklingen, at krisen stadig påvirker og bremser bilsalget i Danmark, men at danskerne i stigende grad prioriterer grønne biler.

Han understreger dog også, at der behov for politisk handling for at sikre, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling på transportområdet.

Positive tendenser

”Som forventet ligger krisen fortsat som en mørk sky over det generelle bilsalg. Sammenligner vi april og maj måneds nyregistreringer, tyder det til gengæld på, at den negative udvikling er ved at være knækket, og at der er et hint af positive tendenser – hvilket vi også ser i trafikken i butikkerne og forbrugerindeksets positive udvikling. Vi er derfor fortrøstningsfulde, når vi kigger frem mod sommermånederne og genåbningen af Danmark og EU, som forhåbentlig vil sparke gang i bilsalget igen,” siger Mads Rørdam.

El- og plug-in hybrid biler

Ifølge DBI viser elbilssalget, at danskerne har holdt fast i de grønne ambitioner på trods af krisen.

”Men hvis den overvejende positive udvikling skal fortsætte, er langsigtede stabile rammevilkår altafgørende for forbrugerne og bilbranchen tillid og dermed for vejen mod endnu flere grønne biler på vejene i 2020, 2021 og de følgende år. Og her skylder politikerne stadig svar på, hvad der skal ske med beskatningen af grønne biler fra næste år,” siger Rørdam.

53 pct. flere elbiler

På trods af krisen, er salgstallene ifølge DBI for elbiler opløftende.

I 2020 er der til og med maj indregistreret 53 procent flere elbiler end i samme periode af 2019. Det er det gode elbilsalg i første kvartal, der driver fremgangen i år til dato-regnskabet, mens salget de seneste to måneder har været en anelse lavere end i de samme måneder af 2019. Der er i årets første fem måneder indregistreret 2.886 nye elbiler mod 1.886 elbiler i 2019.

3,1 pct. af bilsalget

”Kigger vi isoleret på maj måned 2020, blev der indregistreret 374 elbiler, hvor der i maj 2019 blev indregistreret 422 biler, hvilket vil sige, at vi har oplevet et fald på 11,4 procent i den forgangene måned i forhold til samme måned sidste år,” siger bildirektøren.

I maj 2020 udgjorde elbilerne 3,1 procent af det samlede antal nyregistrerede personbiler. I 2019 var andelen af elbiler i det totale personbilsalg 2,4 procent – ligeledes en positiv udvikling.

Vigtigt med bedre rammevilkår

”Salget af elbiler viser, at danskerne har holdt fast i de grønne ambitioner på trods af krisen. Men hvis den overvejende positive udvikling skal fortsætte, er langsigtede stabile rammevilkår altafgørende for forbrugerne og bilbranchen tillid og dermed for vejen mod endnu flere grønne biler på vejene i 2020, 2021 og de følgende år. Og her skylder politikerne stadig svar på, hvad der skal ske med beskatningen af grønne biler fra næste år,” siger Mads Rørdam.

195 pct. stigning i maj

Salget af de (opladelige) plug-in hybrider fortsætter de positive tendenser med månedlige salg, der konsekvent har været et par hundrede køretøjer højere i samtlige måneder end året forinden siden september 2019. I maj måned er salget steget med hele 195,0 procent ift. salget i maj måned 2019.

Således blev der indregistreret 587 plug-in hybrider i sidste måned mod 199 biler i maj 2019.

Til og med maj 2020 har 3.137 nye plug-in hybridbiler fået plader på. Det er 97,3 procent flere end i samme periode af 2019, hvor 1.590 plug-in hybridbiler blev indregistreret.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk