Af Finn Bruun

Københavns Havn har længe slået den ene krydstogtsrekord efter den anden, og lørdag meldte den anden halvdel af Copenhagen Malmo Port – Malmø Hamn – sig på banen med indvielsen af en helt ny krydstogtterminal i samarbejde med Malmø Airport.

Åbningen blev foretaget af det spanske krydstogtskib Empress, der ankom til byen for første gang – klar til at modtage 1.800 passagerer, som ligeledes lørdag landede i Malmö Airport for at stævne ud med Empress.

35.000 passagerer om året
I alt ventes Malmøs nye krydstogtterminal i Frihamnen i Malmø at modtage 35.000 krydstogtspassagerer om året via Malmö Aiport.

Men åbningen i Malmø ventes ikke at gå ud over den i forvejen rekord-store interesse for København som krydstogtdestination for de rigtigt store skibe.

Afsmitning i hele regionen
– Dette er et vigtigt og længe ventet skridt mod at gøre Malmø til en etableret krydstogtdestination. Med denne udvikling skaber vi desuden mere plads til de store krydstogtskibe i København, siger Johan Röstin, administrerende direktør for CMP.

På længere sigt regner han med mere krydstogtstrafik med små og mellemstore skibe til Malmø.

Gammelt havnemagasin
Det er det gamle havnemagasin M 16 i Frihamnen, der nu er bygget om til krydstogtterminal. Turistmæssigt ventes hele Øresundsregionen af få glæde af den nye Malmø-krydstogtterminal.

“Krydstogtaktiviteterne styrker turistbranchen i form af arbejde og turistøkonomiske indtægter og gør Malmø mere attraktiv internationalt.
Med det udflugtsprogram, som de rejsende kan deltage i, får andre udflugtsmål i Øresundsregionen også mulighed for at profilere sig, siger Johan Hermansson, turistdirektør, Malmö Turism.

CMP, Malmö Airport og Pullmantur har længe samarbejdet om at sikre en god transport mellem fly og skib.
Finn Bruun

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk