Nu lukker og slukker Toyota for Lexus i Danmark. Det er man blevet enige om med eneforhandler Michael Lassen Automobiler i København.

De luksusprægede biler var blevet for dyre – ikke mindst efter at de næsten alle var blevet forsynet med dyr benzin/hybrid-teknologi.

Ifølge seneste udgave af opslagsværket ”Katalog der Automobil Revue”, findes der i hvert fald i Europa kun en Lexus med dieselmotor, nemlig den netop præsenterede IS-model, men ifølge pressechef Anders Tystrup, Toyota Danmark, er den nu taget af programmet til fordel for – netop en benzin/hybrid udgave.

162 gulplade Lexus
I 2012 solgtes der 39 Lexus-biler i Danmark. I år er det p.t. kun blevet til 13 biler.

Ejere af Lexus-biler vil dog fortsat kunne få service/reservedele til deres biler. Ved årsskifet var der indregistreret 684 Lexus biler i Danmark som personbiler og 162 som gulpladebiler.

”Hvis afgiftssystemet ændres, så miljøvenlige biler får en fordel frem for konventionelle biler, vil importen formentlig blive genoptaget, udtaler pressechef Anders Tystrup, Toyota Danmark, til Berlingske.

En femmer  på højkant
Ingen tvivl om, at Lexus er noget af det mest raffinerede, der kører på fire hjul.

Da den første LS 400 blev introduceret i 1988, vakte det begejstring i pressen, at en 5-krone kunne stå på højkant på motorblokken uden at vælte – med motoren gående.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk