(LYON)

Den store franske kølebilsudlejer Petit Forestier viste på Solutrans messen en ny kølebil baseret på en elektrisk Renault Kangoo – udviklet sammen med Renault og opbygger-virksomheden Gruau.

Det store franske udlejningsselskab for kølebiler, Petit Forestier, har sammen med Renault varebiler og den franske opbygger-virksomhed Gruau udviklet en lille kølebil, der vil have sit største aktiv ved bydistribution.

Bilen, der blev vist første gang på Solutrans transportmessen forleden, er den seneste Kangoo Maxi Z.E. 33 med 33 kWh litium-ion batterier.

Selvstændig batteripakke

Takket været installation af blybatteripakken med tre batterier til at klare kølingen i den fire kubikmeter store kølekasse, kan bilen holde en rækkevidde på 120 kilometer. Topfarten er 130 km/t.

Kølekassen klarer en arbejdsdag på otte timer med fem aflæsningsstop. Det tager fem timer efterfølgende at oplade blybatteriet. Den selvstændige køleunit kan også fungere, når bilens motor er stoppet. Den nye opbygning sikrer en betydelig CO2 reduktion.

2,2 tons varebilen er opbygget med en Vesna-Frigo kølekasse. Fragtmængden kan være op til 350 kg, der køles ned til frysepunktet. Målene på køretøjet er 5,22 meter i længden og 1,84 meter i bredden. Herhjemme kan man få en lignende opbygning gennem sin Renault-forhandler.

Repræsenteret i 14 lande

Petit Forestier er repræsenteret med kølebilsudlejning i 14 lande i Europa med udlejningsselskaberne Petit Forestier og Sticher – men p.t. ikke i Danmark.

Petit Forestier omsatte i 2017 for 667 mio. euro – godt fem mia. kroner. Selskabet udlejer alle størrelser af kølebiler – fra store lastbiler over varebiler til små ladcykler.

Ejer polske Igloocar

Selskabet ejer bl.a. den polske producent af kølekasser, Igloocar, gennem opkøb via sit franske datterselskab, producenten af kølekasser i Frankrig Lecapitain.

Igloocar er repræsenteret i Danmark med datterselskabet Iglocar Danmark ApS. Igloocar producerer  årligt 1.500 kølekasser på fabrikken i Debica i Polen (2017 tal).

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk