For andet år i træk har Volvo Trucks opnået den europæiske kvalitetspris, Quality Innovation of the Year. Prisen tildeles for den nye dobbeltkobligsgearkassee, I-Shift Dual Clutch, som frem for alt gør chaufførens arbejde lettere og sikrere.

”I-Shift Dual Clutch er en produkt-opfindelse, som er ny for branchen, og som indeholder parametre til forbedring af forhold for såvel chauffører og transportvirksomheder som fragtmænd og samfundet,“ siger Matti Kaulio, lektor i Industriel Økonomi på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) og repræsentant for det svenske SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling) i ekspertpanelet, som valgte året prismodtager.

Uddelt i går i Ungarn
Bag Quality Innovation of the Year står foruden SIQ også kvalitetsinstitutter i flere andre europæiske lande. 2014-priserne blev uddelt i går af Ungarns præsident János Áder ved en ceremoni i Budapest.

”Det er naturligvis fantastisk, at vores udviklingsarbejde igen belønnes på denne måde. Vi arbejder systematisk på at udvikle nye løsninger med klare fordele for kunder og chauffører, og modtagelsen af I-Shift Dual Clutch  har virkelig oversteget vores forventninger. At vi så derudover får Quality Innovation of the Year Award er yderligere en bekræftelse på, at vores fokus ligger på det rigtige sted,“ siger Hayder Wokil, kvalitetschef hos Volvo Trucks.

Beholder fart og moment
Kort fortalt er I-Shift Dual Clutch en automatiseret manuel gearkasse med dobbeltkobling.

 Med denne løsning taber lastvognen hverken fart eller moment ved gearskift og man opnår en effektiv og jævn kørsel. Denne type gearkasse blev oprindelig udviklet til sportsvogne og anvendes også inden for personvognsindustrien.

Volvo Trucks er den første i verden til at anvende teknikken i tunge køretøjer.

God oplevelse
VOTY.dk har testet systemet i de bjergrige områder mellem Malaga og Granada og har kun lovord overfor gearkassens formåen.

I 2013 fik Volvo Trucks Quality Innovation of the Year for sit styresystem Volvo Dynamic Steering, som har fået stor opmærksomhed ikke mindst gennem filmen „The Epic Split“ (split betyder spagat på dansk) – en film med multikunstneren Jean-Claude Van Damme.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk