Crossover bilmodeller er blevet en nødvendighed for verdens bilproducenter – for siden den første crossover blev præsenteret af Nissan med navnet Qashqai og siden blev en kæmpe succes, har alle skullet være med i den klasse.

Mazda har allerede deres CX5 og CX3, som er en blanding af SUV- og crossover – men nu kommer japanerne med en ny model, som har fået et rigtigt navn: Koeru. Om det er en overbygning til CX5 som afløser fra de større CX9 bilmodeller vides ikke.

Koeru overskrider
Sløret for bilen løftes først på IAA biludstillingen i Frankfurt, som åbner den 17. september – men selv om der står prototype, så kan en produktionsmodel godt være lige om hjørnet. Sådan har det tit været med japanske producenter.

Koeru betyder frit oversat ”overskride” – og med den vil Mazda sætte nye standarder for crossover SUV markedet. Fabrikken gør igen brug af sit aerodynamiske KODO design og sine avancerede SKYACTIV motorer.

Crossover hitter som Vans
Herhjemme er crossover bilmodeller også blevet et hit som gulpladebiler – det gælder bl.a. Nissan Qashqai, Renault Captur og Peugeot 2008 – ligesom Suzuki forventer det med deres Vitara og Fiat forventer det med deres nye 500X.

CX5 solgte hæderlige 64 Van-udgaver i årets første halvdel, mens Qashqai solgte flotte 223 enheder og Renault Captur 116 enheder på gule plader. Også den kommende Kadjar har Renault store forventninger til som Van.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk